Marek Fichtner | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Vařit v profi kuchyni je jiné než při soutěži, říká exporotce Masterchefa

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Úkolem Marka Fichtnera je udržet v bezchybném chodu kuchyni prestižní pražské restaurace Červený jelen. V pozici executive chefa vymýšlí menu a učí kuchaře, jak ho perfektně připravit. Zkušenosti Fichtner získal v zahraničí, vařil i na zaoceánských lodích. A televizní diváci si ho mohou pamatovat jako porotce ze soutěže Masterchef. Jak na ni vzpomíná?
Hovory na talíři

Jaký úkol má vlastně executive chef?
Je ředitelem více kuchyní a nadřízeným více šéfkuchařům. Já mám dva hlavní zástupce, tři šéfy kuchyní plus šéfcukrářku a v celém týmu jednatřicet kuchařů.

Vedl jste někdy větší tým?
Pracoval jsem sedm let na lodi, která plula kolem světa, z toho dva roky na pozici šéfkuchaře. Připravovali jsme jídla pro dva a půl tisíce pasažérů a v kuchyni bylo sto dvacet osm kuchařů.

Pracovní příležitost jsem nabídl třem lidem z Masterchefa. Nastoupili, ale na stáži si uvědomili, co kuchařina obnáší.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Žena a život

Hovory na talíři