Když své síly spojí Zdeněk Pohlreich s Danielem Combim, výsledkem může být inovativní kuchyně v každé rodině. Diváci mohou sledovat tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně mají doma. Šéfem za pár minut odstartovalo 31. října ráno.
Úvodem Zdeněk Pohlreich ukáže, že skvělé jídlo lze připravit nejen z opovrhovaného bůčku, ale také, že si můžete doma připravit velice snadno jednoduchý italský dezert.
Snadné sicilské cannoli jsou přesně tou variantou dezertu, kvůli které se nezbavíte návštěv a na kterém si snadno vypěstují všichni závislost.
Masarykova oblíbená snídaně, tedy vejce do skla, přijdou v prvním dílu na řadu také. Je třeba však dodržet jedinou podmínku. „Použijte jedině čerstvá vejce, takže nečekejte, že se vám dobrá snídaně tohoto typu povede z vajec, která jsou za zenitem,“ připomíná Pohlreich.
Pokud se snažíte stravovat zdravě, připravte si spolu se šéfem mořského vlka, který se stále častěji objevuje i v běžných samoobsluhách a u kterého si mnozí nejsou jistí, jak si s ním poradit. A tak raději sáhnou po lososovi či pstruhovi.
Šéfem za pár minutPořad můžete sledovat na Primě každou neděli ráno a reprízu v pondělí před půlnocí. Recepty najdete na Šefemzaparminut.cz. |
Jestliže nevíte, jak správně vyfiletovat rybu, dívejte se pozorně a zjistíte, že to s troškou praxe není až tak obtížné.
Šéfem za pár minut vstupuje do druhé řady, pro tu minulou si pro sladké tečky zval Ivetu Fabešovou, tentokrát ji vystřídal jeho spolupracovník Daniel Combi. Seriál bude mít osm dílů, podle schématu by mělo začínat takzvaným starterem, což představuje například předkrm, polévku či něco „do ruky“.
Poté uvaří plnohodnotný hlavní chod a závěrem připraví pokrm ve stylu light kuchyně pro ty, kteří ještě nemají dost, ale zároveň se nechtějí přejídat.
K rybě se skvěle hodí omáčka choron, které sice zdánlivě vypadá složitě na přípravu, ale v podstatě je to jenom varianta holandské omáčky (podrobný postup vidíte na videu).
Necháte svařit trošku červeného vinného octa s bílým vínem. Přidáte jemně nakrájenou červenou cibuli a vaříte, dokud cibule nezměkne.
Pak přidáte vaječné žloutky, lžičku rajčatového protlaku a začnete šlehat. Až se utvoří pěna, hezky pomalu přikapáváte rozpuštěné máslo, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji zakápnete citronovou šťávou, která jí dá svěžest.
A nemusíte ji používat jen k mořskému vlkovi jako Pohlreich v tomto případě, ale je vynikající k jakékoliv rybě.