bramborák

Etiketa na pracovišti. Jídla, která do kanceláře nesmí

V otevřených kancelářích vznikají často kvůli aromatickým pokrmům spory.
10. září 2012

Čínské jídlo z rychlého občerstvení, ryba či segedínský guláš ohřátý ve firemní mikrovlnné troubě....

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

Kyselo
15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Bufety pražských nemocnic nabízejí chlebíčky a řízky, dietáři mají smůlu

Jídelna Nemocnice Královské Vinohrady
12. srpna 2012

Občerstvení a jídelny v pražských nemocnicích nabízejí často pouze běžná či málo vyhovující jídla,...

Ostravské stopy: Alík a Rock Hill, to byly časy, směje se Bebarová

Tereza Bebarová
29. července 2012

Ukrajinka Světlana již šest let září coby hvězda seriálu Ulice. Její představitelka, oblíbená...

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

Trhanec
17. července 2012

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Koupaliště vylepšují občerstvení. Někde kromě smažáku nabízí i saláty

Děti langoše milují i nasucho.
14. července 2012

Provozovatelé kiosků na pražských koupalištích se postupně přizpůsobují měnící se poptávce. Do své...

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

Jehněčí hřbet se škubanci
12. července 2012

Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...

Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour

Kapr na modro
5. července 2012

Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější...

Velikonoční hostina s masem i bez. Od jehněčího po zeleninové rizoto

3. dubna 2012

Svátky jara jsou zároveň oslavou nových sezonních surovin, ze kterých můžete sestavit pohoštění pro...

V Barevné dřevěnce v Kocbeřích točí pivo obzvlášť usměvavá obsluha

17. března 2012

Po Oranžové kavárně v Trutnově a bistra U Dvou přátel v Hradci Králové se otevřel další podnik, kde...

Chipsy a hranolky kazí mezilidské vztahy. Vyvolávají totiž agresivitu

14. března 2012

O neblahém vlivu transmastných kyselin na lidské zdraví už dávno není pochyb. Ví se, že výrazně...

Hovězí na čokoládě i sladké obrazy. Olomouc hostí čokoládovou show

11. března 2012

Čokoláda nejrůznějších chutí a tvarů, kakaové boby, čokoládové pivo či masáž, výstava čokoládových...

Bartoň ukázal Čechům kouzelnickou trefu. A stihl sníst pár bramboráků

19. ledna 2012

Český basketbalový reprezentant Luboš Bartoň toho vedle čtyř bodů, jimiž přispěl k úterní pohárové...

Eva a Vašek nejen zpívají, ale také vaří. Nakoukněte jim do kuchyně

13. listopadu 2011

Populární pěvecká dvojka se svým kladným vztahem k jídlu a vaření netají. "Je to na nás ostatně...

Hustou atmosféru Straka dýchat nemusel, stadionem voněly klobásy

17. října 2011

Když útočník Blažek neproměnil vyloženou šanci, trenér František Straka zklamáním vyskočil snad...

Slovácko o víkendu ožije, na Burčákový pochod zamíří tisíce turistů

7. října 2011

Nejen za burčákem a vínem, ale také za typickou moravskou gastronomií přijíždí vždy začátkem října...

Třikrát brambory: vytvořte z obvyklé přílohy žádané hlavní jídlo

30. září 2011

Jestli má nějaká surovina v české kuchyni pevné postavení, tak je to brambora. Milujeme ji jako...

Levné, ale dobré. Recepty na jídla za pár korun

2. září 2011

Za pár korun hodně muziky - české jídelní lidovky uvaříte levně, a přitom si pochutnáte. Občas tedy...

První guláš jsem dělala tři dny, přiznává autorka kuchařky

4. července 2011

I studentka matematiky, která se za mámou do kuchyně chodí jen najíst, se nakonec může vařením...

Budějovičtí vykoupili farmářský trh, k dostání tu byl i český česnek

31. března 2011

První českobudějovické farmářské trhy přilákaly tisíce lidí. Stánky tu nabízely klobásy,...

S kuchařem tentokrát u čajů: na nervy je nejlepší ten z Aloisie

21. března 2011

V dalším díle putování po jižních Čechách s gurmánem a kuchařem Petrem Stupkou si tentokrát...

Je to hrůza, země se nepřestává třást, líčí Čech z Christchurch

aktualizováno  22. února 2011

Peklem v novozélandském Christchurch si procházejí i Češi, kteří tu žijí. "Zase se to třese, ležíme...

Nebaví už vás klasický bramborák? Zkuste kapří nebo gulášovou variaci

13. února 2011

Cmunda, báč nebo bác, strouhanec, bramborník, kramfleky, hlapáče, vrncocháče. Všechno to jsou...

Vítěz soutěže v pojídání steaků spořádal za pět minut skoro kilo masa

5. února 2011

Jedlíci steaků soutěžili v sobotu odpoledne v Soběsukách na Plzeňsku v tom, kdo sní za pět minut...

Máte doma andílka? Pošlete foto, zvolíme nejsladší dítě roku

15. prosince 2010

Rodiče rádi říkají o svých dětech, že jsou sladké. A přesně takové je fotil Tono Stano, který do...

Borůvkové knedlíky a Sněžka jen pro nás. Výstup na nejvyšší horu Česka

3. prosince 2010

Sněžka fascinuje turisty v Krkonoších od doby, kdy na ní slezský šlechtic Kryštof Leopold...

Švýcarsko není jen fondue. Pět receptů národa gurmánů

13. listopadu 2010

Ještě než vyjedete do švýcarských Alp na lyže, vyzkoušejte pár tamějších receptů, které vás...

Nemají maturitu ani zvonění, překvapilo havířovské studenty ve Finsku

1. listopadu 2010

Žádné maturity ani zvonění ohlašující začátek a konec hodiny. Veškeré studium, ale například i...

Při posvícení bude na náměstí vařit i známý kulinář Petr Supka

14. října 2010

Ode čtvrtka do soboty provoní hlavní českobudějovické náměstí tradiční Švestkové trhy a nově také...

Festival pro gurmány nabídne soutěž o nejlepší frgál. Čeká se i Pohlreich

10. října 2010

Hospodyňky na Valašsku by měly oprášit recepty. Ve Velkých Karlovicích totiž chystají soutěž o...

Seriál o hotelu Pupp: Mattoniho závitek či španělský ptáček od šéfů kuchyně

3. října 2010

Ve druhém dílu seriálu o slavném Grandhotelu Pupp, jehož historií vás provází pamětník Luboš...

Tip pro milovníky drsného moře a volnosti. Zkuste babí léto na Baltu

6. září 2010

Divoké moře, kde je den bez vln výjimkou. Nekonečné pláže a písečné duny jako na Sahaře. Sněhobílé...

OBRAZEM: Kroměříž slavila konec sklizně, dožínky nepokazil ani déšť

4. září 2010

Zhruba šest set lidí čítal dožínkový průvod, který v sobotu před polednem prošel centrem Kroměříže....

Jednička je jako voda v přehradě. Dobrá, ale pořád nic moc

10. srpna 2010

Úroveň gastronomie okolo Brněnské přehrady mi vždy přišla přímo úměrná kvalitě její vody, do které...

Nejlepší plzeňské v Praze ochutnáte v chrámu českých pivařů U Zlatého tygra

1. srpna 2010

Bohumil Hrabal psal o desítkách hospod. Pivnice U Zlatého tygra však byla jeho nejoblíbenější....

Manželky ministrů: mediální hvězda v prádle, vědkyně i ženy v domácnosti

19. července 2010

Není to vděčná role, manžel není věčně doma a o většinu věcí se musíte starat vy. Teď se do ní...

Stýská se mi po vystupování s Hanou Hegerovou, řekl Malásek Za scénou

Najdete na iDNES.cz