bramborák

Faraon se v Egyptě nemusí mstít, stačí jen přemýšlet

Dovolená v Egyptě - Hurgada
3. července 2010

Slovo Egypt je pro většinu lidí synonymem naprosto odpočinkové dovolené, kde prim hraje teplé moře,...

Vary pro začátečníky: Jak si užít festival, něco z něj mít a vidět i film

MFF KV 2009 - předprodej lístků
2. července 2010

Přestože letos slaví karlovarský filmový festival už 45 let existence, stále se mezi jeho...

Volby Čechů ve světě vyhrála TOP 09. Vatikán brala KDU, Maroko KSČM

Rozhodování o novém složení Poslanecké sněmovny mohou ovlivní i Češi žijící v zahraničí. Volební místnost se otevřela i na ambasádě v hlavním městě Etiopie Addis Abebě. (28.5. 2010)
30. května 2010

Novou podobu českého parlamentu ovlivnilo i devět tisíc voličů v zahraničí. Na všech kontinentech...

Po přemlouvání báby odvolili. Issová zelené, Mádl topku

Mádl
29. května 2010

Jiří Mádl hodil dopoledne v Českých Budějovicích svůj hlas TOP 09. Martha Issová volila v pražských...

Levice, pravice, bramborák. Jak volí osmnáct Čechů v Etiopii

29. května 2010

Jedním z nejmenších českých volebních okrsků je Etiopie. Registrovaných zde bylo patnáct voličů,...

Volební místnosti se uzavřely, začalo horečné sčítání hlasů

Volby na gymnáziu Voděradská v Praze. (29. května 2010)
aktualizováno  29. května 2010

Volební místnosti v Česku se uzavřely a začíná sčítání hlasů. Podle prvních odhadů dorazilo 62...

Kuchařka Magdaleny Lindaurové je spíše grafickou lahůdkou

22. dubna 2010

Palačinky s koprovou omáčkou, bramboráky se smetanou nebo šašliky, to jsou klasická pobaltská...

Výtečný losos v Neslovicích překvapil

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích.
19. dubna 2010

Jídelníček bez nápadu a nemají ani web. To byl první dojem z restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích...

V Makkabi klezmer neuslyšíte, „šnycl“ ale zkuste

12. dubna 2010

V 15. století vyhnali chamtiví brněnští měšťané své židovské sousedy (a hlavně konkurenty a...

I při dietě se dá najíst ve fast-foodu

7. dubna 2010

Čas od času není zbytí a jste nuceni jíst v restauraci nebo ve fastfoodu. Ale dokonce i tam se dá...

V restauraci Kaple 09 redaktorka zápasila s jehněčí kostí. Maso bylo tuhé

22. března 2010

Zůstala mi překvapením otevřená pusa, když jsem v brněnských Medlánkách vyhledala restauraci Kaple...

Na večeři u Semináru se čeká a čeká

22. února 2010

U Semináru si naši pozornost hned získal prvorepublikový ráz interiéru, atmosféra je v dobré...

Jídlo na vánočních trzích je bez nápadu, mastné a drahé

21. prosince 2009

Náměstí Svobody v Brně vyzdobené levnou koženou galanterií je minulostí. Letošním vánočním trhům...

Test: svařáky se liší, najdete kyselý nápoj i kvalitní francouzské víno

18. prosince 2009

Nejlepší svařák je na Staroměstském náměstí, nejhorší v Jihlavě. Tam ho v jednom stánku ohřáli...

Židům začíná chanuka, oslaví ji i premiér. Dárky u Fischerů nosí Mojžíšek

11. prosince 2009

Židům začíná jedno z nejradostnějších období roku. Od setmění budou osm večerů slavit chanuku....

Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu

30. října 2009

Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Do Znojma a Mikulova dorazilo 120 tisíc lidí. Jaké vinobraní bylo lepší?

14. září 2009

Ve Znojmě a Mikulově se o víkendu konalo vinobraní. Obě města poprvé spolupracovala, propojil je...

Ředitel Sázavafestu reaguje: Klobásy, bagety, pizza. Málo, či dost?

4. srpna 2009

Festival je organismus, na kterém je samozřejmě neustále co zlepšovat. I letošní ročník Sázavafestu...

Proč se biobrambory nikdy neloupou?

27. dubna 2009

RECENZE MENU Do guláše nasypat sojové maso a čočku může kuchař, který si hodně troufá. Musí být totiž...

Biskupská vinárna vaří nenáročným hostům

23. března 2009

RECENZE POLEDNÍCH MENU Nevařte doma..., láká nápis na ceduli postavené před Biskupskou vinárnou. Podnik sídlí v místě, jež...

La Bouchée je výjimečná restaurace, ale v poledne nechoďte

16. března 2009

RECENZE POLEDNÍCH MENU Lidé z La Bouchée lákají hosty na jehněčí a ingredience v kvalitě bio. Jaké je tu polední menu?

Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy

9. února 2009

RECENZE POLEDNÍCH MENU Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci...

Bramboráková slast

26. ledna 2009

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům… pravá bramborová slast!

Mikulčicemi se nesla vůně pálenek a kysaného zelí

24. ledna 2009

Chřipky, která v těchto dnech hrozí epidemií, se účastnící sobotního koštu pálenek a kysaného zelí...

Rychlé a lehké večeře, se kterými vám půjde hubnutí samo

16. ledna 2009

Po svátcích snad každý potřebuje pár deka shodit. Poradíme vám pět rychlých večeří, se kterými to...

Říčky dokazují, že i menší středisko může mít kvalitní zázemí

12. ledna 2009

Trojice zajímavých sjezdovek na Zakletém vrchu a kvalitní zázemí jsou to, co láká lyžaře do zimního...

Stánky v centru Brna ohrožují lidi i tramvaje, tvrdí dopravce

20. listopadu 2008

Náměstí Svobody v Brně pomalu začíná ovládat vánoční atmosféra. Letos by však nemusela být tak...

Ulice 1071-1072: Slavnostní otevření

17. listopadu 2008

Dnes nastane slavnostní den s hořkou příchutí. Slavnostní pro Stárka a jeho věrné. Především pro...

Letní škola vaření: žemlovka i guláš netradičně

10. srpna 2008

Ve druhé části letní školy vaření zaměřené na českou klasiku se naučíte připravit jak "obyčejný"...

Na Ranou za sysly, vzácnou stepí a skvělými výhledy

9. srpna 2008

Kopec Raná (457 m n. m.) v Českém středohoří, asi šest kilometrů severně od Loun, je známý hlavně...

Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika

9. srpna 2008

Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...

Cuketové placičky

5. srpna 2008

Tohle je vylehčená a barevná variace na téma bramboráky. Můžete vytvořit buď jednotlivé placičky,...

Bramboráková slast

4. července 2008

Křupavá zvenku, vláčná uvnitř a vonící až k sousedům... pravá bramborová slast!

Když v hospodě místo kuchaře vaří amatér

20. června 2008

Restaurace provozují amatéři a kuchaři neumí vařit. Takový názor si z testu hospod odnášejí...

Hospody: bez nápadu a bez chuti

20. června 2008

V Česku je dvanáct míst, která patří ke kulturnímu dědictví UNESCO. Devět z nich navštívili...

Vzduch z Afriky je suchý, silné bouřky nepřijdou, říkají meteorologové

Najdete na iDNES.cz