Soutěžících zasedlo za stoly deset, pro každého měl šéfkuchař připraveno pět kousků krásně vonícího masa. Profesionální jedlík, který objíždí soutěže v jezení čehokoli po celé republice, hospodský, lidé vybavující kuchyně technikou ale i jen milovnící steaků nebo dobrého jídla – to byly motivy závodníků, kteří zasedli za stoly.
Na talíř každý dostal tři steaky a organizátoři největším jedlíkům průběžně doplňovali další dvousetgramové kousky. Po odstartování si devět z deseti jedlíků první tři kousky masa krájelo na kousky klasicky příborem. Jen Jaroslav Němec z Bystré u Poličky dal přednost svým rukám. "Příborem skoro nejím," vysvětloval muž, který vítězí v soutěžích v pojídání švestkových knedlíků, bramboráků, párků i čehokoli jiného. Steaky na čas ale do sebe cpal poprvé.
V Soběsukách žrouti steaků soutěžili už pošesté. Dva roky starý rekord Davida Kreuzera, přesně 1090 gramů steaků, zůstal neohrožen. Jaroslav Němec spořádal za pět minut přesně 888 gramů hovězího masa z plemene Aberdeen Angus, které majitelé restaurace pěstují na své farmě. Druhý Josef Průcha držel s celkovým vítězem krok až do posledního okamžiku, v časovém limitu spořádal 884 gramů masa.
Jen pro představu, jak těsná prohra to byla. Když si v restauraci objednáte kávu a obsluha vám s ní automaticky přinese i sáčky s cukrem, v jednom sáčku je přesně pět gramů cukru. Třetí skončil Josef Větrovský, který obhajoval loňské vítězství.