Záběr z filmu Ant-Man a Wasp | foto: Falcon

Víkend v kinech vyhrál komiks Ant-Man a Wasp, vidělo ho 45 tisíc diváků

  • 0
S prázdninami se sály kin vyprázdnily, premiérový komiks Ant-Man a Wasp slavil laciné vítězství. Do 131 kin přilákal 45 tisíc fanoušků, na druhé místo spadl s 20 tisíci zájemci Jurský svět: Zánik říše. Na třetí příčce s devíti tisíci diváky startoval horor První očista.

Rozdíl mezi běžným a festivalovým publikem názorně dokládá premiérový snímek režiséra Terryho Gilliama Muž, který zabil Dona Quijota. Zatímco jeho karlovarské projekce byly nabité a lidé leželi i na podlaze před plátnem, v distribuční síti si novinku vyhlédla jen tisícovka návštěvníků.

Z přírůstků týdne o sobě daly vědět ještě americká komedie Manžel na zkoušku a katastrofický film podle skutečného osudu mladé dvojice uprostřed hurikánu  Než přišla bouře; shodně si je vybralo skoro šest tisíc lidí.

Předpremiéra třetího dílu animované ságy Hotel Transylvánie napověděla, jaký zájem ji bude provázet. I v menším počtu sálů se dostala nad sedm tisíc diváků.

Z českých snímků se do dvacetimístné víkendové statistiky Unie filmových distributorů dostaly jen dva starší tituly. Animované pásmo Pat a Mat znovu v akci se přiblížilo hranici padesáti tisíc návštěvníků, taneční romance Backstage se promítá o měsíc déle, ale nasbírala zatím jen 35 tisíc diváků.