Bez lednice
Chuť zralého právě utrženého rajčete rozhodně nevylepší pobyt v lednici. Tyhle plody by měly uchovávat na chladném místě v otevřené nádobě, třeba v košíku.
Jablečné zrání
Pokud jste si právě donesli rajčata, která potřebují ještě den až dva dozrávat, připravte si papírový pytlík. Vložte je dovnitř a přidejte jablko pro vylepšení chuti, sáček propíchejte vidličkou a vše nechte stát při pokojové teplotě někde v kuchyni.
A rozhodně byste něměli zapomenout na to, bez čeho vaše děti rozhodně nadají ani ránu. Na kečup. Proč ho celoročně kupovat, když máte na zahradě poklad, který vám ušetří stovky korun a navíc budete vědět, co skutečně jíte. Na postup výroby se podívejte například zde:
Přebytek rajských zužitkujte, připravte z nich zásoby kečupu na zimu |