Sušená varianta
Sušená rajčátka jsou skvělá do salátů i pokrmů italské kuchyně. Nejlepší je sušit zcela zralé plody. Nakrájejte je na čtvrtky, zbavte jadérek a položte na pečicí papír řeznou plochou nahoru.
Právní hrátky o rajčata trvají už 130 let. Podle EU jsou ovocem |
Přidejte olivový olej, sůl, pepř a bylinky dle libosti a dejte na hodinku do trouby vyhřáté na 150 °C. Po vychladnutí uložte do sklenice a skladujte v chladu, domácí sušená rajčata vám vydrží zhruba dva týdny.
Loupání rajčat bývá otrava. Podívejte se, jak na to jde Emanuel Ridi:
Mražená dobrota
Teď máte rajčat moc, ale za pár měsíců vám budou scházet. Tak co je třeba zamrazit? Na omáčky a polévky přijdou vhod.
Z každého rajčete vykrojte střed a zbylé části rozložte na papírové tácky. Takto je postupně zamrazte a přendejte do uzavíratelného pytlíku, kde je můžete skladovat.