7. Grilovaná jehněčí kýta na rožni
Budete potřebovat česnek, slaninu, čerstvý rozmarýn, sůl, pepř a olej. Kýtu zbavíme blan a prošpikujeme slaninou, česnekem a větvičkami rozmarýnu, osolíme, opepříme.
Necháme přes noc odležet v lednici. Napíchneme na rožeň. Gril rozpálíme na 200 °C a vložíme kýtu mimo přímý žár. Pod kýtu umístíme tácek s trochou vody k zachycení odkapávající šťávy z masa.
Zavřeme gril, necháme zhruba půl hodiny maso zatáhnout. Po půl hodině začneme maso potírat směsí, kterou si připravíme v hmoždíři podrceného rozmarýnu, česneku a soli, které smícháme s olejem, můžeme použít i šťávu odkapávající z masa.
Po hodině by mělo být maso hotové, můžeme zkontrolovat teploměrem, teplota uvnitř masa by měla být zhruba 75 °C.
Podávat můžeme třeba s rozkrojenou bagetkou, opečenou na grilu a potřenou česnekem.