Roman Paulus patří už řadu let mezi tuzemské nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou restauraci Alcron poprvé k michelinské hvězdě. Loni na jaře o ni podnik přišel. | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Život bez michelinské hvězdy. Otřáslo to se mnou, říká šéfkuchař Paulus

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
V tuzemsku patří už řadu let mezi nejlepší kuchaře, v roce 2012 dovedl pražskou hotelovou restauraci Alcron poprvé k michelinské hvězdě. Loni na jaře o ni podnik přišel. Jak se Romanu Paulusovi žije bez prestižního ocenění?

Neublížilo restauraci při hodnocení komisařů i jeho angažmá pro řetězec Lidl, jehož je tváří? A jak dlouho se otřepával ze zklamání? „Pomohla mi rodina. Manželka mě doma uvítala s tím, že mě má stejně ráda i bez hvězdy,“ říká s úsměvem. Na rozhovor přišel se zalepenými prsty, při vaření se pořezal o ostré kosti. 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Hovory na talíři