Salát z lístků
Mnoho lidí ani neví, že listy ředkvičky se dají také jíst. Navíc jsou léčivé! Jsou prevencí proti zánětu střev, proti průjmu nebo žloutence. Je rovněž možné z nich získat šťávu, která má protirakovinné účinky. Tuhle šťávu můžete přidávat do všech zeleninových polévek. Ochutnejte také skvělý jarní salát doplněný lístky z ředkvičky.
Budete potřebovat:
- 1 okurku
- 1 rajče
- svazek ředkviček i s lístky
- 1 sýr feta
- pepř a sůl podle chuti
- provensálské koření
- olivový olej lisovaný zastudena
Všechnu zeleninu si důkladně omyjte. Ředkvičkové listy nakrájejte nadrobno, ostatní zeleninu a sýr na kousky. Smíchejte všechny suroviny, dochuťte je pepřem a kořením a zakapejte olejem. Salát je moc dobrý s celozrnným pečivem.