Jablka a hrušky jako něco dobrého na zub
Obložený chléb
Sladká hruška se hodí i na obložený chléb. Opečte dva plátky celozrnného chleba v toustovači a potřete je čerstvým sýrem. Z půlky hrušky odstraňte jádřinec, nakrájejte ji na tenké špalíčky a obložte jimi chleba, třeba s lučinou nebo se sýrem cottage. Pokud budete chtít, může ještě přidat nasekané ořechy a brusinky.
Sendviče
Také z jablka lze připravit sendviče. Varianta první: Dvě rýžové vafle potřete burákovým máslem a poklaďte plátky jablka. Varianta druhá: Jablko nakrájejte na velké plátky, ty potřete burákovým máslem a posypte nějakým bobulovým ovocem, rozinkami nebo oříšky. Je to varianta ovocná, bez chleba
Sezonní ovocný salát
Rozkrojte jedno jablko a jednu hrušku a odstraňte z nich jádřince. Jablko nakrájejte na kostičky, hrušku na plátky. Pak k nim přidejte 50 g rozkrojených bobulí hroznového vína bez peciček. Smíchejte 1 lžičku javorového sirupu s 1 lžící limetkové šťávy a směsí pokapejte ovocný salát. Nechte 10 minut rozležet.