Vepřové na kari s celerem a jablky
Pikantní rychlovka se hodí k obědu nebo k večeři, když máte chuť na něco voňavého a zdravého. Jako příloha je skvělý libanonský chléb nebo dušená rýže.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
390 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1633 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
12,8 g
15 %
13 %
-
Vláknina
10,0 g
33 %
33 %
-
Bílkoviny
33,2 g
53 %
49 %
-
Tuky
20,9 g
32 %
30 %
-
nasycené
14,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
- V pánvi na rozehřátém oleji opečeme celer, přidáme česnek se zázvorem a pozvolna orestujeme. Přidáme maso a ze všech stran jej opečeme.
- Opečené maso posypeme kari kořením a chvíli restujeme, než se kari rozvoní. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak přilijeme kokosové mléko a směs krátce povaříme.
- Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do pánve a prohřejeme. Nakonec směs ochutíme solí a limetkovou šťávou a promícháme.