Vepřové na kari s celerem a jablky

Pikantní rychlovka se hodí k obědu nebo k večeři, když máte chuť na něco voňavého a zdravého. Jako příloha je skvělý libanonský chléb nebo dušená rýže.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    390 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1633 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    12,8 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    33,2 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    20,9 g

    32 %

    30 %

  • nasycené

    14,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na kousky, které osolíme a opepříme. Zázvor a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme celer, přidáme česnek se zázvorem a pozvolna orestujeme. Přidáme maso a ze všech stran jej opečeme.
  3. Opečené maso posypeme kari kořením a chvíli restujeme, než se kari rozvoní. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Pak přilijeme kokosové mléko a směs krátce povaříme.
  4. Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Vložíme je do pánve a prohřejeme. Nakonec směs ochutíme solí a limetkovou šťávou a promícháme.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.

Pečená kuřecí prsa v parmské šunce

Pro větší šťavnatost obalte kuřecí prsa v parmské šunce.