Nejoblíbenější vánoční jídlo? To, které jsem nevařila (Eva Decastelo)
„Ačkoliv mám Vánoce velmi ráda, přípravy dělám až na poslední chvíli. Mám totiž v tu dobu v plném proudu sezonu moderování, což znamená, že jsem téměř nonstop někde po akcích. Přípravy budou tím pádem probíhat tak dva až tři dny před Štědrým dnem. Bude to ve velkém fofru, ale vzhledem k tomu, že už vím, co a jak, tak to bude rychlé. Kdyby se mě někdo zeptal, co je mým nejoblíbenějším vánočním jídlem, tak bych odpověděla, že vlastně cokoliv, co nedělám já, protože mně se skoro nic nepovede, takže já dostávám třeba cukroví různě od kamarádů a kamarádek. Minulý rok jsme ho dostala od Pepy Maršálka, tak doufám, že i letos pro mě ten Pepíno bude něco mít. Ke slavnostní večeři si dáme lososa, protože na něm se opravdu nedá nic zkazit. Já totiž opravdu neumím vařit. A bramborový salát? Ten připravuje fantasticky moje maminka.“
Tradice „stovkových“ dárků (Ondřej Moravec)
„Ještě z mládí, když jsem závodil, mám zafixováno, že Vánoce pro mě byly docela stres. Proto nyní se naopak snažím prožít vše v klidu. V rodině z máminy strany držíme už řadu let takový speciální zvyk, kdy si dáváme dárky 25. prosince a říkáme jim ‚stovkový dárky‘. Spočívá to v tom, že pořizujeme dárek nebo dárky přesně za 100 Kč, přičemž musíme doložit účtenky, aby bylo zřejmé, že je to na korunu přesně. Takže se to často ‚dotahuje‘ dokoupením drobností jako jsou hřebíky, připínáky a tak podobně.“