Recepty z kořenové zeleniny

Známe nejzdravější jídlo na světě. Uvařte si ho

Ilustrační snímek
16. prosince 2009

Dva roky vymýšlel špičkový kuchař a odborník na výživu nejzdravější jídlo na světě. Až se zrodila...

Připravte letos ke kaprovi ten nejlepší bramborový salát. Tady je recept

3. prosince 2009  7:28

Tvořivé kuchařky už možná trochu nudí onen klasický bramborový salát podle předpisu, jenž se dědí...

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

24. října 2009

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...

Bohyně české kuchyně: přichází sezóna zvěřiny

23. října 2009

Zvěřina je delikatesa, která před sto lety patřila téměř do každé rodiny, se vrací na české stoly....

Pozor na vitamínové doplňky, mohou vám zkrátit život

Léky
21. října 2009

Vitamínové doplňky a multivitamíny denně užívají miliony lidí, kterým záleží na jejich zdraví....

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Jak si zavařit si ovoce nebo si udělat vlastní marmeládu?

16. října 2009  16:09

Přes léto jsme se dobili vitamíny, tak proč si nějaké neschovat i na zimu? Stačí ovoce zavařit.

Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem

14. října 2009

U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...

Dejte na babské rady!

12. října 2009  16:15

V dětství se smějeme "zaručené" domácí léčbě, kterou na nás aplikují naše babičky, abychom se k ní...

Kvůli počítači se zrak nezhorší. Pravdy a mýty o našem zraku

10. října 2009

Nebojte se počítače. Oči unaví, ale o zrak vás nepřipraví. Co očím pomůže a co škodí?

Škola vaření: Černobílý tuňák

3. října 2009  13:20

Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...

Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady

3. října 2009

Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...

Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek

2. října 2009

Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26. září 2009

Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...

Jana Kasalová: Čeští muži jsou ňuňánkové svých maminek

21. září 2009

Její životopis je dokonalý: spoluzakladatelka časopisu Reflex, vysoká pozice v komerční televizi,...

Zdravá svačina: stačí jen polovina bagety

13. září 2009

Slovo bageta pochází z francouzštiny a znamená proutek. I ti, kteří si bez obložené bagety život...

Petr Havlíček: Když trénujete deset hodin týdně, můžete i sladké

Specialista na výživu Petr Havlíček konzultuje s Monikou její jídelníček
10. září 2009

Specialista na výživu Petr Havlíček pomohl Monice, čtenářce iDNES.cz, která se připravuje na...

Nejlepší pomazánky: jsou chutné a můžete je i při dietě

29. srpna 2009

Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Pamatujte na to, že pokud smícháte deset dobrých...

Pomazánky, které zvládne i začátečník

28. srpna 2009

Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky, které zvládne i absolutní začátečník. Jejich...

Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle

15. srpna 2009

Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...

Jak nejlépe zhubnete? Nesmíte mít hlad

15. srpna 2009

Při hubnutí je důležité pravidelně jíst, a to v menších dávkách. Naučte se proto poskládat si...

Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu

14. srpna 2009

Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8. srpna 2009

Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...

Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky

7. srpna 2009

Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u...

Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš

1. srpna 2009

Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i...

Máte hlad? Náš test vám řekne proč

29. července 2009

Možná to sami znáte, po některých potravinách vám brzy vyhládne. A pak si musíte zase něco dát,...

Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici

25. července 2009

Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...

Lesní Survival

24. července 2009  12:20

Tento článek je návodem, jak přežít v lese bez jídla v batohu. Ne že bych vám, dámy, přála, abyste...

Nejzdravější z ovoce a zeleniny: náskok má syrová brokolice

Ilustrační snímek
13. července 2009

Chcete-li se vyhnout cukrovce či vysokému krevnímu tlaku, měli byste jíst jablka a brokolici....

Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut

11. července 2009

Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší...

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10. července 2009

Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním....

Lov pokladů. Nejlepší nákupy ve světových metropolích

9. července 2009  15:58

Komerční sdělení Obchodní ulice a centra jsou rozesety po celém civilizovaném světě. Jsou však místa, kam se vyplatí...

Návod, jak se zbavit zápachu z úst: jogurt, petržel, čištění jazyka

Ilustrační snímek
7. července 2009

Také máte problém s tím, že je vám cítit z pusy? Pokud si dvakrát denně vyčistíte kromě zubů i...

Poradny