Recepty z kořenové zeleniny
Známe nejzdravější jídlo na světě. Uvařte si ho
Dva roky vymýšlel špičkový kuchař a odborník na výživu nejzdravější jídlo na světě. Až se zrodila...
Připravte letos ke kaprovi ten nejlepší bramborový salát. Tady je recept
Tvořivé kuchařky už možná trochu nudí onen klasický bramborový salát podle předpisu, jenž se dědí...
Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...
Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun
Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...
Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna
Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...
Bohyně české kuchyně: přichází sezóna zvěřiny
Zvěřina je delikatesa, která před sto lety patřila téměř do každé rodiny, se vrací na české stoly....
Pozor na vitamínové doplňky, mohou vám zkrátit život
Vitamínové doplňky a multivitamíny denně užívají miliony lidí, kterým záleží na jejich zdraví....
Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....
Jak si zavařit si ovoce nebo si udělat vlastní marmeládu?
Přes léto jsme se dobili vitamíny, tak proč si nějaké neschovat i na zimu? Stačí ovoce zavařit.
Neumíte vařit? Kupte si kurz. Mě naučili guláš s knedlíkem
U nás doma se nikdy nijak zvlášť nevyvařovalo. Ale protože já vařím docela ráda, chtěla jsem se...
Dejte na babské rady!
V dětství se smějeme "zaručené" domácí léčbě, kterou na nás aplikují naše babičky, abychom se k ní...
Kvůli počítači se zrak nezhorší. Pravdy a mýty o našem zraku
Nebojte se počítače. Oči unaví, ale o zrak vás nepřipraví. Co očím pomůže a co škodí?
Škola vaření: Černobílý tuňák
Představíme vám několik skvělých receptů zdravých a chutných jídel, které nám ukáže šéfkuchař...
Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...
Bohyně české kuchyně: nejlepší recepty od vás, čtenářek
Letní škola vaření skončila a s ní i soutěž o Bohyni české kuchyně. V dnešním článku najdete...
Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně
Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...
Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...
Jana Kasalová: Čeští muži jsou ňuňánkové svých maminek
Její životopis je dokonalý: spoluzakladatelka časopisu Reflex, vysoká pozice v komerční televizi,...
Zdravá svačina: stačí jen polovina bagety
Slovo bageta pochází z francouzštiny a znamená proutek. I ti, kteří si bez obložené bagety život...
Petr Havlíček: Když trénujete deset hodin týdně, můžete i sladké
Specialista na výživu Petr Havlíček pomohl Monice, čtenářce iDNES.cz, která se připravuje na...
Nejlepší pomazánky: jsou chutné a můžete je i při dietě
Správná pomazánka by neměla být překombinovaná. Pamatujte na to, že pokud smícháte deset dobrých...
Pomazánky, které zvládne i začátečník
Jednoduché a přitom skvělé. Takové jsou pomazánky, které zvládne i absolutní začátečník. Jejich...
Vyzkoušejte domácí klasiku: nakládané zelí nebo mixle pixle
Neexistuje zelenina, která by se nedala naložit. V kuchyni se nebojte experimentů a vyzkoušejte...
Jak nejlépe zhubnete? Nesmíte mít hlad
Při hubnutí je důležité pravidelně jíst, a to v menších dávkách. Naučte se proto poskládat si...
Učíme se nakládat okurky i jinou zeleninu
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem, o rychlokvaškách nemluvě. Do sladkokyselého...
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky
Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u...
Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš
Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i...
Máte hlad? Náš test vám řekne proč
Možná to sami znáte, po některých potravinách vám brzy vyhládne. A pak si musíte zase něco dát,...
Experimentujeme s houbami: hodí se nejen na smaženici
Nevíte, jak zpracovat letošní nadúrodu lesních hub? Zkuste s námi uvařit i něco jiného, než...
Lesní Survival
Tento článek je návodem, jak přežít v lese bez jídla v batohu. Ne že bych vám, dámy, přála, abyste...
Nejzdravější z ovoce a zeleniny: náskok má syrová brokolice
Chcete-li se vyhnout cukrovce či vysokému krevnímu tlaku, měli byste jíst jablka a brokolici....
Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut
Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší...
Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší
Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním....
Lov pokladů. Nejlepší nákupy ve světových metropolích
Komerční sdělení Obchodní ulice a centra jsou rozesety po celém civilizovaném světě. Jsou však místa, kam se vyplatí...
Návod, jak se zbavit zápachu z úst: jogurt, petržel, čištění jazyka
Také máte problém s tím, že je vám cítit z pusy? Pokud si dvakrát denně vyčistíte kromě zubů i...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny