Pstruh s nádivkou v alobalu
Ingredience:
- 4 středně velcí pstruzi
- sůl
- mletý bílý pepř
- 2 citron
- zelená petrželka
- 1 pórek
- 250 g žampiónů
- 1 lžíce másla
- 50 ml bílého vína
- 100 ml smetany
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- olivový olej
- 100 g jarní cibulky
- 2 rajčata
Pracovní postup:
- Pstruhy vykucháme, očistíme a důkladně propláchneme pod tekoucí vodou. Poté je osušíme papírovým ubrouskem. Na povrchu i uvnitř je osolíme a okořeníme bílým pepřem a pokapeme šťávou z jednoho citronu.
- Petrželku opláchneme a nasekáme. Pórek a žampióny omyjeme. Z pórku použijeme bílou část, kterou rozřízneme podélně a pokrájíme na nudličky. Žampióny nasekáme na plátky. Jarní cibulku opláchneme a nasekáme. Rajčata omyjeme a rozpůlíme.
- Na pánvi si rozehřejeme máslo a vložíme houby a pórek. Po chvilce dušení přidáme nasekanou petrželku a zalijeme bílým vínem. Poté přisypeme parmazán, osolíme a opepříme. Na závěr přilijeme smetanu.
- Pstruhy naplníme připravenou směsí a zabalíme do alobalu. Naplněné pstruhy grilujeme asi 20 minut a poté je vyndáme z alobalu a dále grilujeme 5 minut. Společně se pstruhy ogrilujeme rajčata. Pstruhy posypeme nasekanou jarní cibulkou a servírujeme s kouskem citronu a grilovaným rajčetem.