Krůtí placičky
Ingredience:
- 600 g mletého krůtího masa
- 100 g bílé strouhanky
- 2 svazky jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1/2 citronu
- sůl a mletý černý pepř
- slunečnicový olej na potření
Na okurkovou salsu:
- 1 salátová okurka
- čerstvý kopr, dle chuti
- 1 červená chilli paprička
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a mletý černý pepř
- olivový olej na zakápnutí
Pracovní postup:
- V míse smícháme mleté maso, strouhanku, najemno nakrájenou očištěnou jarní cibulku a chilli papričku, prolisované oloupané stroužky česneku, sójovou omáčku a vymačkanou šťávu z citronu. Dle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Směs necháme odpočinout asi 30 minut na chladném místě.
- Salátovou okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme nasekaný kopr, nakrájenou očištěnou chilli papričku, citronovou šťávu, sůl a pepř. Směs zakápneme olivovým olejem a promícháme.
- Z masové směsi vytvarujeme osm kuliček, které zploštíme a potřeme olejem. Grilujeme je asi 4 minuty z každé strany. Podáváme s okurkovou salsou a např. čerstvou bagetkou.