Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Část 2/5
Jehněčí šiškebab s mátou

Jehněčí šiškebab s mátou

Ingredience na 4 porce:

  • 600 g mletého jehněčího masa
  • svazek čerstvé máty
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 1 bílá cibule (nemusí být)
  • salátové listy k podávání
  • citron k podávání

Pracovní postup:

  1. Jehněčí maso vložíme do větší mísy. Mátu nasekáme najemno a přidáme k masu. Zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. V této chvíli můžete také přidat najemno nakrájenou cibuli, ale není to nutné.
  2. Všechny suroviny v míse propracujeme rukama, až vznikne jednolitá hmota. Z té tvoříme šišky a namačkáme je na dřevěné špejle, kt eré jsme předtím namočili do vody, aby se nepřipalovaly.
  3. Šiškebaby ze všech stran grilujeme na rozpáleném grilu.
  4. Mezitím si připravíme salátové listy, ze kterých vytvoříme na talíři „hnízdo“. Na to servírujeme hotové šiškebaby. Můžeme ještě obložit nakrájeným citronem.

Tip: Místo jehněčího masa můžete použít hovězí, zajímavá je i varianta s krůtím masem.

Autor:

Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele

Kebab se zeleninovým salátem a jogurtovou omáčkou

Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

VIDEO Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za...

Není kráva jako kráva. Špičkové české steaky běhají po farmách

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Stejně jako zraje víno nebo whisky, tak i maso musí ke své křehkosti a kvalitě „dozrát“. Grilování...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Sůl, pepř a prstový test. Experti na maso radí, jak správně grilovat

Oponka je vnitřní sval na bránici s dlouhým vláknem.

Krásné počasí vybízí k rozpálení grilů. Vybrat ten správný není nijak obtížné, větší vliv na...

Rib eye, striploin, rump, flank, hanger. Který steak je nejlepší?

Různé druhy syrových steaků

Máte chuť ugrilovat si doma pořádný steak, ale nevíte, jaké maso vybrat? Vždyť možností je tak moc....

Jaro a zdraví

Využijte krásného počasí a vydejte se pro zdravé pochoutky do přírody. Oblíbený medvědí česnek najde své místo v pomazánkách či domácím pestu. Jako zdravé sladidlo si můžete připravit pampeliškový med.


Nejčtenější

Raw, proteiny a prkno. Triky Kate Middletonové pro dokonalou postavu

The Duchess of Cambridge in the Royal Box of Centre Court watching Novak...

Jestli je nějaká královská figura zdrojem obdivu a závisti milionů žen, tak je to ta, kterou si udržuje vévodkyně z...

OBRAZEM: Podprsenka, co nic neschová, a další šílené trendy z pláže

Farrah Abraham

Možná právě balíte na dovolenou u moře a nemůžete se rozhodnout, jaký koupací outfit vybrat, abyste na pláži vynikla...

Mezinárodní den bez kalhotek: odvážné ženy vědí, jak chodit naostro

Chodit bez kalhotek je příjemné, na kole bez nich raději nejezděte. Mohlo by...

Větrat je třeba, velí horké letní počasí. Odvážné modelky, herečky a zpěvačky o tom vědí své, a to i bez ohledu na...

Móda na talíři. Češi utrácejí za superpotraviny, mnohdy zbytečně

Avokádová pomazánka

Jíst avokádo je jedním z aktuálních trendů. A quinoa? To je přeci poklad Inků. Naše talíře se změnily v přehlídku...

Nehrbte se a posilujte břicho. Dvanáct rad proti bolestem svalů a kloubů

cvičení, dieta

Pokud vás bolí záda nebo jiná část těla, vyberte pečlivě sport, který vám bude vyhovovat. Při cvičení nejen zlepšíte...

Další z rubriky

RECEPT DNE: Rajčatová polévka s cizrnou

Rajčatová polévka s cizrnou

Nemáte v teple chuť na vydatnou večeři? Uvařte si podle našeho receptu rychlou rajčatovou polévku s cizrnou.

RECEPT DNE: Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

V parném dni vás příjemně osvěží domácí drink. Vyzkoušejte recept na ostružinový ledový čaj.

RECEPT DNE: Rybízovo-angreštový nákyp s tvarohem

Rybízovo-angreštový nákyp s tvarohem

Nákyp trochu jinak. Vyzkoušejte recept na rybízovo-angreštový s tvarohem, kde použijete místo rýže croissanty.

Partner nechce být u porodu, mám ho přemlouvat?
Partner nechce být u porodu, mám ho přemlouvat?

Ahoj, prosím poraďte mi, jak se s tím srovnat.

Najdete na iDNES.cz