Prof. RNDr. Anna Strunecká je česká vědkyně, pedagožka a spisovatelka. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Potraviny: Co škodí a jak. Žijeme v době jedové, říká autorka bestsellerů

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Svými názory provokuje mnohé odborníky. Často jde proti letitým pravdám lékařů, expertů z potravinářského průmyslu i dietologů. Někdejší šéfka katedry fyziologie Anna Strunecká poukazuje na škodlivost umělých sladidel v čele s aspartamem, ale i používání glutamátů.

I když nejste výživová poradkyně, máte při návštěvě českého hypermarketu pocit, že jsou tam i nezdravé potraviny?
Nejsem sice výživová poradkyně, ale lidem, kteří se vzdělávají ve výživovém poradenství, dělám pravidelně přednášky. Jako fyzioložka musím vědět, jak tělo funguje a co mu prospívá. A odpověď na vaši otázku je, že běžný nákup bývá typickou ukázkou, co v době jedové nabízejí hypermarkety běžnému spotřebiteli.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
, Téma

Seriál Lékaři Česka