- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Antropoložka jídla Eva Ferrarová | foto: Petr Kozlík, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
Co odbornici na jídlo nesmí chybět na velikonočním stole?
My jsme napůl italská rodina a náš velikonoční stůl potvrzuje pravidlo, že každá kultura má svá jídla a své rituály. Za českou stranu připravuji velikonoční nádivku, italská část rodiny miluje „torta pasqualina“, což je slaná buchta z kynutého těsta, do kterého se přidává strouhaný parmazán, vajíčka a pepř, a je plněná ricottou se špenátem. Vajíčka sice barvíme, ale přírodními barvivy a nezdobíme je, a místo velikonočního beránka míváme italskou velikonoční holubici.
Budoucnost patří rostlinné stravě. Jíst budeme více náhražky masa a také hmyz.
Připojte se ještě dnes a získejte: