Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Díky za trpělivost, vzkazuje Lucie Bílá před odkládanými megakoncerty

  8:57
Snad Lucie Bílá vykročila do nové roku správnou nohou. První velkou událostí v tuzemské muzice totiž budou dva obří koncerty v pražské O2 areně, které loni v listopadu zrušila kvůli nemoci. Oba se uskuteční v neděli – od 14 a od 20 hodin.
Lucie Bílá, narozeninový koncert Fifty Fifty (Stadion Ondreje Nepely,...

Lucie Bílá, narozeninový koncert Fifty Fifty (Stadion Ondreje Nepely, Bratislava, 10. dubna 2016) | foto: Lukáš Fronk

Bylo to tehdy hodně vypjaté. „Třicet let se připravuji na tak velký koncert. Posledních několik měsíců poctivě ladím formu psychicky i fyzicky. A teď se mi stalo to, o čem se všem zpěvákům zdá v nejhorších snech. Dvakrát vyprodaná O2 arena a já mám zánět průdušek,“ napsala Lucie Bílá na svém Facebooku 5. listopadu 2016 jen několik hodin před plánovaným sobotním koncertem, po němž měla v neděli následovat druhá, stejně opulentní show.

Reakce fanoušků, kteří na koncert mířili z celého Česka, pojaly celou šíři emocí. Od „Tak holt zajdeme na nákupy a na památky“ po „Jedeme z daleka, mohli jste dát vědět dřív!“ Jenže zdraví člověk neporučí. Bílá podle všeho dorazila na sobotní zkoušku v dobré víře, že to nějak půjde, ale nešlo. „Nemám hlas. Jsem zvyklá jít na pódium v jakémkoli stavu, ale nemůžu jít bez hlasu. Nedovedete si představit, jak je to pro mne těžké,“ dodala v prohlášení.

Oba náhradní koncerty se uskuteční v neděli. Ti, kteří měli vstupenky na 5. listopadu 2016, dorazí ve 20 hodin. Fanoušci s lístky na původní show naplánovanou na 6. listopadu zamíří do pražské O2 areny v čase pro koncert poněkud netradičním. Tuto náhradní show Bílá odstartuje už ve 14 hodin.

Chce hlavně zpívat

Pro zpěvačku to bude premiéra jak v O2 areně, tak co se týká konkrétní výpravy obou vystoupení. Koncerty s názvem Fifty Fifty sice představila už loni v dubnu v Bratislavě, pražská show má však vypadat jinak.

Zazní na ní pochopitelně řada písní, které tvoří průřez tvorbou Lucie Bílé – jak slavné hity, tak i věci z loňského alba Hana. Deska, kterou si zpěvačka rovněž nadělila ke svým padesátinám, ji představuje v nečekané poloze. Bílá tu vsadila na mladou autorskou krev, pod hudbou je podepsaná mimo jiné Katarína Knechtová, pod texty převážně Petr Harazin a Štěpán Petrů z kapely Nebe. Výsledkem je nečekaně svěží a moderní popová nahrávka s drobnou příměsí písničkářství.

Část koncertu bude několikanásobnou zlatou slavici doprovázet symfonický orchestr a další část její vlastní kapela v čele s klavíristou Petrem Maláskem. Na podobě večera se bude podílet režisérské duo bratrů Michala a Šimona Cabanových a důležitou roli bude mít i světlomalíř a showman Alex Dowis, kterého před lety v rámci soutěže CS Talent Lucie Bílá objevila.

Spolupracovala s ním už během svých předchozích Černobílých tour a tentokrát Dowis publiku předvede své novinky.

Show Fifty Fifty odehrála Bílá loni v dubnu hned třikrát po sobě na bratislavském zimním stadionu Ondreje Nepely. Byla to velká pastva pro oči, jak se mohli přesvědčit i diváci ceremoniálu Cen Anděl, kam zpěvačka právě kvůli slovenským koncertům nemohla dorazit osobně, ale pustila telemostem alespoň živou ukázku.

Na scéně, která snesla srovnání se světovou produkcí, se vystřídala řada hostů a efektů včetně balonků nebo cínových vojáčků v životní velikosti.

„V Bratislavě jsem udělala obrovskou show pro oči, ale v Praze chci hlavně zpívat. Proto v aréně chystám něco velkého, ale především pro uši,“ slibuje Bílá. „Chci lidi nalákat do sebe. Nebudu jim odvádět pozornost laserovou show, já jim prostě budu zpívat. O2 arena se mi v minulosti párkrát nabízela, ale já čekala na mimořádný okamžik. Chci své kulaté narozeniny pořádně oslavit a pozvat co nejvíce fanoušků. Ať všichni slyší, že tu jsem, a rovnou říkám, že ještě nějakou dobu tu budu... Svých 50 let totiž považuji za krásné uzavření první poloviny života a bez dlouhého zdržování hurá do druhé,“ dodává s úsměvem.

Háčkovaná srdíčka

Lucie Bílá je kromě fenomenální zpěvačky také velkým dobrodincem. Takže se jejími koncerty opět ponese i charitativní podtext. Na minulých turné byla k dispozici její háčkovaná srdíčka a i nyní se budou prodávat zpěvaččiny vlastnoruční výrobky. Výtěžek z jejich prodeje na pomoc lidem s Alzheimerovou–Fischerovou chorobou.

Bílá ovšem myslí i na věrné fanoušky, a tak každý, kdo na přeložené koncerty přijde, dostane jako dárek a poděkování za trpělivost CD se singlem Hana z poslední desky.

Oba koncerty jsou takřka vyprodané. Na večerní show zbývají ještě i nejlevnější lístky do horního patra haly za 490 korun. Oba termíny potom zájemcům na poslední chvíli nabídnou jednotlivé zbývající vstupenky do dolních ochozů nebo skutečně posledních pár kousků k sezení na ploše.

Bolek Polívka byl můj idol, řekl Rush v Rozstřelu

  • Nejčtenější

Zemřel Bob Newhart, Sheldonův hrdina z Teorie velkého třesku

V 94 letech zemřel americký komediální herec Bob Newhart. Českým divákům byl známý především jako profesor Proton, hrdina Sheldona Coopera ze seriálů Teorie velkého třesku a Malý Sheldon.

19. července 2024  8:51

Zemřel herec, překladatel a publicista Jiří Žák. Bylo mu 77 let

Ve věku 77 let zemřel v neděli 21. července dlouholetý člen hereckého souboru Divadla na Vinohradech v Praze, spisovatel, moderátor a publicista Jiří Žák. Hrál například v filmech Doktor od Jezera...

22. července 2024  15:38

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zemřela zpěvačka Evelyn Thomasová. Její hit bořil diskotéky v Německu

Zemřela americká zpěvačka Evelyn Thomasová, bylo jí 70 let. Na vrcholu slávy byla v 80. letech. Proslavila se skladbou High Energy, která se stala hitem diskoték, v Německu se dostala i na první...

23. července 2024

POZDRAVY Z OSTRAVY: Je tu pan prezident, mohu vidět vaši občanku?

Milí čtenáři, posílám další pozdravy z Ostravy. Festivaly, není tajemstvím, fungují z perspektivy návštěvníků ve vlastním časovém pásmu i realitě. Co je běžně po zbytek roku půlnoc, rovná se zde...

20. července 2024  11:45

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ČSFD lehce zamrzlo v čase, konkurence je zdravá, hlásí šéf Kinoboxu

Premium

Narušit zdejší monopol oblíbené Česko-Slovenské filmové databáze se pokouší projekt Kinobox. Pod známým jménem slavného pořadu vzniká další filmová databáze, kde mohou uživatelé hodnotit filmy a...

19. července 2024

Vysmívaný hošík Ed Sheeran to dotáhl až na královský dvůr a do Středozemě

Premium

Je to až hollywoodsky velkolepý příběh. Na základní škole koktajícího zrzavého chlapečka s brýlemi šikanovali, on pak svými písničkami dobyl svět. Popularita písničkáře Eda Sheerana, jehož dva...

27. července 2024

Ošklivá, jako robot. Muzeum po kritice vymění figurínu Sinéad O’Connorové

Irské muzeum voskových figurín v pátek odstranilo čerstvě vystavenou figurínu zpěvačky Sinéad O’Connorové. Rozhodlo se tak kvůli mohutnému přívalu kritiky. Fanouškům se podle médií dílo zdálo ošklivé...

26. července 2024  19:51

Z výšin až na dno a pomalu zpět. Kariéru Kevina Spaceyho zbortily sexuální aféry

Americký herec, režisér a producent Kevin Spacey, který 26. července slaví 75. narozeniny, si na svůj úspěch počkal. Talent a charisma ho nakonec vynesly mezi hollywoodskou smetánku. Získal dva...

26. července 2024  14:45

Druhá nejvtipnější žena internetu po Aleně Schillerové? Snad mi to zůstane, říká Tali

Rozstřel

Baví lidi na Instagramu, zpívá, veršuje a taky se jako jako scenáristka stará o to, že ve vědomostní soutěži Na lovu nechybí humor. Nelituje někdy trochu, že si vymyslela popisek „druhá nejvtipnější...

26. července 2024

Můj syn Xavier zemřel, říká Musk o transgender dceři. A chce zničit „virus woke“

Miliardář Elon Musk tvrdí, že byl podveden, když dovolil svému synovi stát se transgender ženou. V rozhovoru s...

Ruská kráska Sofja Lebeděva šla donaha v seriálu Vikingové: Valhalla

Bývalá gymnastka Sofja Lebeděva (30) potěšila fanoušky seriálu Vikingové: Valhalla, když se v jedné ze scén nového dílu...

Sto tun obilí za hodinu. Na Hané mají výjimečný kombajn, jeden z patnácti na světě

Až sto tun obilí dokáže za hodinu sklidit nový kombajn CR11 firmy New Holland, který vyjel do obilných lánů v okolí...

Rozvádím se, oznámila dubajská princezna na Instagramu manželovi a jeho milenkám

Dubajská princezna Mahra (30) a její manžel šejk Mana Bin Mohammed Al Maktúm (25) se po loňské svatbě rozvádí. Dcera...

Olympiáda je festival sexu pro sportovce, potvrzují bývalí účastníci

Olympijská vesnice mi dala za dva týdny víc sexu než zbytek mého života, tvrdí bývalý olympionik Matthew Syed....