Johnny Depp přichází do Městského divadla, kde následně uvedl snímek Minamata...

Johnny Depp přichází do Městského divadla, kde následně uvedl snímek Minamata (28. srpna 2021). | foto: Michal Turek, MAFRA

Ze soudní síně opět k nám. Depp doprovodí Jeffa Becka na pražském koncertě

  • 21
Americký herec a muzikant Johnny Depp míří opět do České republiky. Po loňské účasti na karlovarském festivalu totiž v červenci přijede do Prahy koncertovat společně s Jeffem Beckem. Herec, který poslední měsíc plnil přední stránky především kvůli soudním tahanicím s exmanželkou Amber Heardovou, se slavným muzikantem spolupracuje dlouhodobě. Vyjde jim i společná deska.

Osminásobný držitel Grammy a člen rockové síně slávy Jeff Beck přijede do pražského Fora Karlín 11. července. Slavného muzikanta doprovodí ještě slavnější speciální host, herec a muzikant Johnny Depp.

Před dvěma lety totiž společně nahráli skladbu Isolation. V červenci vydávají společné album a nedávno odehráli několik úspěšných koncertů v Británii včetně londýnské Royal Albert Hall. Na základě této zkušenosti se Depp přidává k Beckovi na celé evropské tour.

Jeff Beck u nás přitom naposledy koncertoval v roce 2014. Sám Johnny Depp byl pak loni v srpnu jednou z hvězd karlovarského filmového festivalu. Představil zde dva snímky, které produkoval, konkrétně film Minimata a hudební dokument Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem.

Depp se hudbě věnuje dlouhodobě. Koncertoval u nás už s formací Hollywood Vampires v roce 2018.

Johnny Depp a Amber Heardová u soudu (Fairfax, 27. května 2022)

Jeff Beck je všeobecně uznáván jako jeden z nejtalentovanějších a nejvýznamnějších kytaristů na světě. Získal osm cen Grammy, časopis Rolling Stone jej zařadil mezi sto nejlepších kytaristů všech dob a dvakrát byl uveden do Rokenrolové síně slávy. Nejprve jako člen kapely Yardbirds a poté jako sólový umělec.

„Před pěti lety mi Johnny zaklepal na dveře šatny v Japonsku a od té doby jsme se spolu nepřestali skvěle bavit,“ uvedl slavný kytarista ke spolupráci s hercem. Společně si spolu ostatně nedávno zahráli při čekání na verdikt poroty v případě amerického soudu s Deppovou exmanželkou Amber Heardovou.

Sledovaný spor nakonec americký herec vyhrál. Heardová mu musí zaplati 15 milionů dolarů za pomluvu, Depp musí za tvrzení svého právníka platit 2 miliony. Předprodej vstupenek začíná 13. června v 10:00.