Která část pašíka je ideální pro to, co chcete vařit?

Která část pašíka je ideální pro to, co chcete vařit? | foto: Marek Burza

KVÍZ: Panenka, plecko, krkovice. Vyznáte se ve vepřovém mase?

  • 3
Myslíte si, že by z vás mohl být dobrý řezník? V našem dalším kvízu se můžete otestovat. Podívejte se na „slepou mapu“ a podle čísla určete, které maso najdete na vepříkovi.

Obrázky pašíka se podle jednotlivých kuchařek, ale i řezníků, lehce různí. My jsme pro náš kvíz vybrali schéma z kuchařky Poklady klasické české kuchyně, kterou vydal Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu

Tato kuchařka je podle nás vybalancovaná mezi řeznickým a zároveň laickým názvoslovím a hodně se blíží tomu, co my zákazníci požadujeme na pultech řeznictví.

Zde můžete přejít do kvízu o vepřovém mase