kuchař Filip Sajler | foto: Profimedia.cz

Do restaurací konkurentů chodím rád. Hledám inspiraci, říká Filip Sajler

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Populární kuchař, hvězda kulinárního televizního pořadu Kluci v akci, úspěšný automobilový závodník a v současné době především provozovatel téměř dvacítky firemních kantýn Perfect Canteen. Sympaťák Filip Sajler je zkrátka na roztrhání.
Hovory na talíři

Filipe, jste sice mužem mnoha profesí, ale veřejnost vás přece jen zná hlavně jako kuchaře. Jak vypadala vaše cesta k plotně?
S nápadem stát se kuchařem přišel můj spolužák ze základní školy. Já samozřejmě chtěl být kosmonautem nebo popelářem. Když jsem se ale v osmé třídě musel rozhodnout, dal jsem na kamaráda a šel na kuchaře. A to i přesto, že moje máma chtěla, abych studoval. Toto přání jsem jí splnil až později.

Restaurace přestávají vařit z drahých surovin a nahrazují je těmi dostupnějšími. Třeba taková klasická hovězí pečeně na smetaně, čili svíčková, je dnes jedno z nejdražších jídel.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hovory na talíři