Polévky a spol.
Česko je podobně jako třeba Německo zemí eintopfů, neboli jídel z jednoho hrnce. Jejich výhodou je to, že jsou hutné a syté, a přitom mnoho nestojí. A co je ještě lepší, využijete do nich všechny zbytky, které se nacházejí v lednici nebo spižírně.
Další ekonomicky nenáročnou obědovou variací jsou luštěninové polévky a kaše, které chutnají jak dospělým, tak dětem. Do čočkové nebo hrachové polévky navíc užijete starší chleba, který stačí jen nakrájet na kostičky a osmahnout na trošce oleje.
Velmi vděčná jsou také zapečená jídla, která nabízejí prostor pro fantazii. I zde využijete zbytky uvařených těstovin či brambor, zužitkujete kousek upečeného masa nebo šunky a vyhrát si můžete i s dochucením. Nějaké koření se doma vždycky najde, zkuste využít i to, které moc často nepoužíváte a vlastně ani nevíte, co s ním...