Perník s čokoládovou polevou
Ingredience:
- 200 ml oleje
- 250 g cukru
- 3 vejce
- 1 lžíce tuzemáku
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g hladké špaldové mouky
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1 prášek do perníku
- 500 ml mléka
- čokoláda na vaření
Pracovní postup:
- V míse prošleháme olej, cukr, vejce a tuzemák. V jiné míse promícháme všechny suché ingredience a střídavě s mlékem je postupně vmícháme do vaječné směsi.
- Vyšší plech vyložíme pečicím papírem a vlijeme do něj těsto. Uhladíme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi půl hodiny. Jestli je perník hotový, poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli. Pokud ji vytáhneme suchou, je hotovo.
- V horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a vychladlý perník jí polijeme a rozetřeme do krajů. Necháme ztuhnout.
Tip: Pro změnu můžeme polevu posypat nasekanými ořechy nebo strouhaným kokosem.