Margit Slimáková, výživová specialistka | foto: Ondřej Košík

Jak nejíst nekvalitní jídlo? Dietoložka Slimáková má jednoduchou radu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Rady, co jíst a co nejíst, už se ve virtuálním světě slily v jeden velký nepřehledný zmatek, v němž se orientujeme jen stěží. Před pár lety byly na indexu živočišné tuky, pak margaríny, dnes za všechno mohou cukry. „Jezte tak, abyste na nekvalitní jídlo přestali mít chuť,“ radí specialistka na zdravotní prevenci, bloggerka a dietoložka Margit Slimáková.

1. Tuky

Výživoví odborníci se shodují, že tuk v potravě potřebujeme. Kdysi dávno jsme ulovili kus masa a snědli i to nejtučnější. Ale neměli jsme k tomu sacharidy. Tuk, který je stabilním zdrojem energie pro naše tělo, se tak perfektně spálil. Dnes však jde o to, abychom ho do těla neposílali příliš a abychom spolu s ním do sebe zbytečně necpali i škodliviny vznikající při jeho průmyslovém zpracování.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se