Jak hubnou slavní? Margita hladoví, Bočanová jí jen mrkev, Rolins rýži

  • 14
Celebrity trápí kila navíc možná ještě víc než nás, obyčejné smrtelníky. Možná právě proto se uchylují k dietám, nad nimiž odborníkům na výživu často zůstává rozum stát. Tady jsou některé z nich.
Martin Zounar a Martina Randová v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2

Všeho s mírou

Výkyvy váhy měla Martina Randová (47) již od puberty. Vyzkoušela snad všechny diety, které existují. Jedna je však vyloženou raritou: „Je to vinná dieta. To se jí a pije bílé víno. Nalijete si ho do hlubokého talíře a normálně ho pojídáte polévkovou lžící, abyste měla pocit, že jíte polévku,“ směje se.

Nakonec dala na selský rozum a jí všeho s mírou. Už tři roky si váhu drží a její postavu jí může leckdo závidět.

Dara Rolins

Speciální očista pro tělo

I když už nepatří mezi nejmladší, má zpěvačka Dara Rolins (46) postavičku, jakou jí můžou závidět i o generaci mladší ženy. Vypracované tělo ale rozhodně nemá zadarmo!

Slavné dámy a jejich speciální diety na hubnutí do plavek

Kromě toho, že pečivo nejí vůbec a s čokoládou hřeší jen občas, dopřává si jednou měsíčně i velmi specifickou třídenní očistu. „Tři dny jím jenom rýži a rozpouštím si v ní slepičí bujón. Nedělá mi to sebemenší problém, protože mám rýži ráda,“ popsala Dara.

To by ale samozřejmě nestačilo. Své tělo trápí několikrát týdně v posilovně.

Petr Kolář

Musí si pečlivě počítat kalorie

Tendence nabírat na váze měl Petr Kolář (52) odjakživa. Zhruba před deseti lety mu ale situace připadala tak neúnosná, že zašel za nutriční poradkyní. Ta mu doporučila pravidelnou stravu a hlídání kalorií.

„Myslel jsem, že to s mým životním stylem nejde dohromady, ale byl jsem příjemně překvapený,“ nechal se slyšet.

A výsledky se brzy dostavily. Vypadá to, že se mu od té doby daří váhu udržet.

Dagmar Patrasová

Cukry jsou jejím nepřítelem

Pozor na vysokoproteinovou dietu

Může škodit ledvinám, srdci i kostem

Ani hvězda dětských srdcí Dagmar Patrasová (63) se nechtěla smířit s tím, že s přibývajícím věkem přibírá. 

Nejúčinnější se v jejím případě ukázala ketonová dieta. Nejedla téměř žádné sacharidy, ale do těla dostávala výhradně bílkoviny a tuky.

Za čtvrt roku tak zhubla jedenáct kilo!

Bára Nesvatnová s dcerou

Sází na špatný životní styl

Hubnutí podle módních trendů

Odborník radí, na které diety si dát pozor

Když potřebovala rychle zhubnout, naordinovala si spisovatelka ovocnou dietu, při které jí libovolné ovoce v jakékoli míře. To se však nedá držet věčně.

Za své štíhlé křivky tak Bára Nesvadbová (44) vděčí hlavně pohybu a bohužel také špatnému životnímu stylu. Málo jídla i spánku a stres slouží v jejím případě jako spalovač tuků.

Václav Neckář, Benátská! s Impulsem 2019

Za úbytek kil vděčí dělené stravě

Za pouhý rok se před pár lety podařilo Václavu Neckářovi (75) shodit pětatřicet kilo! Mnozí proto spekulovali o jeho zdravotním stavu. Jak se ale ukázalo, úbytek váhy byl žádoucí a vděčí za něj dělené stravě ve spojení s pohybem.

Při této dlouhodobé ‚dietě‘ střídáte sacharidové a bílkovinové dny, což v praxi znamená, že jeden den jíte maso a druhý ovoce.

Mahulena Bočanová

Jen když je opravdu nouze

Na diety Mahulenu Bočanovou (52) nikdy neužilo. Ani to nebylo potřeba. Když ji však přece jen přepadne chuť rychle zhubnout, vsadí na mrkvovou dietu. Je to krátkodobý proces, během nějž jí jen syrovou nebo dušenou mrkev.

Ve spojení s pohybem se výsledky dostavují velice rychle – ostatně stejně jako jo-jo efekt.

Štefan Margita dostal platinovou desku za 6000 prodaných nosičů alba...

Dieta založená na hladovění

Největším spojencem i nepřítelem hubnutí je mozek

Odborníci na výživu šílí, ale Štefan Margita (63) na tuto dietu nedá dopustit. Ovšem je velmi drastická. Drží se dva týdny, během nichž jsou povolena jen tři opravdu malá jídla.

I když se tak dá za velmi krátkou dobu zhubnout až osm kilo, nechtěný jo-jo efekt se dostaví téměř vždy. Navíc při ní máte hlad.

Bára Basiková

Investuje do krabiček

Stále populárnějšímu trendu hubnutí, takzvané krabičkové dietě, propadla i Bára Basiková (56). Nemusíte se o nic starat, všechno za vás přichystají jiní a vy máte každý den o jídlo postaráno.

Překážkou může být však cena. Měsíčně vyjde „krabičkování“ zhruba na sedm tisíc korun.