Anna Grosmanová, foodblogerka | foto: Petr Kozlík, MAFRA

Klecové chovy mohou být pro zvíře šetrnější než farma, říká food blogerka

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jako blogerka na sebe Anna Grosmanová poprvé upozornila ambiciózním plánem uvařit všechna jídla podle kuchařky Marie Sandtnerové. Loni se během jarní krize začala víc věnovat svému oboru, tedy kvalitě potravin. Píše o farmářích i předsudcích o zemědělství a za své příspěvky na Instagramu získala ocenění v soutěži Food blog roku.

Kolik času trávíte v kuchyni? 
V době koronaviru asi víc, než bych chtěla, ale můj manžel také vaří rád a s oblibou dělá složité kreace, takže se střídáme. Já jsem se teď od české kuchyně přesunula více k té mezinárodní. Baví mě rozmanité vaření: ryby, italské těstoviny, asijská jídla. Ráda objevuji, v čem spočívá hlavní trik toho kterého jídla. Střídám různé kuchyně, baví mě nakoupit si i méně dostupné suroviny, takže máme spíž plnou všech možných koření.

„V Americe platí, že pokud vaření není něčí hobby, stává se okrajovou záležitostí. Když jsem nakoupila suroviny na vaření, koukali v lednici na syrové maso a vůbec nechápali, že z toho udělám jídlo.“

food blogerka Anna Grosmanová

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se