Nákupní seznam na sobotu 26. ledna
Tuto sobotu vychází karta s recepty na ukrajinský boršč, grilované kotlety se salsou a jablkový koláč.
Na polévku budete potřebovat:
- 300 g hovězího masa
- nové koření
- 1 bobkový list
- 50 g cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce mleté papriky
- 200 g kořenové zeleniny
- 200 g hlávkového zelí
- 200 g brambor
- 150 g rajčat
- 300 g červené řepy
Na hlavní chod budete potřebovat:
- 2 kotlety bez kosti
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 3 rajčata
- 1 žlutá paprika
- 1 lžíce nasekané petrželové nati
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g brambor
Na dezert budete potřebovat:
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- 120 g hery
- 3-5 lžic studené vody na náplň
- 600-800 g jablek
- šťáva z 1 citronu
- 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 20 - 40 g třtinového cukru
- špetka skořice
A na jaké recepty se v MF DNES můžete těšit příští týden?
V pondělí 28. ledna najdete v MF DNES další praktickou tabulku kalorických hodnot.
Úterý 29. ledna:
štika se salátem
grilovaný steak z lososa
sardinky plněné bylinkami
Středa 30. ledna:
rizoto s houbami a česnekem
žemlovka s jablky
bramborové koláčky se špenátem
Čtvrtek 31. ledna:
grilovaný hovězí steak se zeleninou a rukolou
zelná polévka s jehněčím
kuřecí roláda s čočkou