Z natáčení filmu Zákon lásky | foto: Šimon Havel

Za podporu slíbil Zákon lásky svým fanouškům piknik s herci

  • 0
Barbora Chalupová, která nedávno získala Cenu české filmové kritiky jako spolurežisérka loňského hitu kin V síti, natáčí samostatný celovečerní debut s názvem Zákon lásky.

V dokumentární časosběrné tragikomedii se zaměřila na stejnopohlavní manželské svazky v Česku a na dlouholetý boj o jejich přijetí. Tvůrci symbolicky na den svatého Valentýna zahájili internetovou sbírku na dokončení filmu.

„Když mě na jaře roku 2018 na ulici oslovili s peticí dobrovolníci iniciativy Jsme fér, moje automatická odpověď zněla – On existuje nějaký rozdíl mezi registrovaným partnerstvím a manželstvím?“ líčí režisérka.

„Tak jako velké množství lidí, kterých se to osobně netýká, jsem vůbec netušila, že registrace prakticky téměř nic neznamená. A když se pak návrh zákona zasekl v prvním čtení, film zaznamenal absurdní, nikam nevedoucí debaty ve Sněmovně.“

Za podporu projektu mohou fanoušci zažít třeba piknik v divadle s herci Janem Cinou a Petrem Vančurou či fotografické setkání s Robertem Vanem. Kampaň poběží do 31. března, cílová částka je půl milionu korun.