Rychlý, jedlý a zdravý. Sirup z černého bezu, který máte hotový raz dva

  • 1
Posiluje imunitu, chrání před nachlazením, můžete ho užívat po lžičkách, přidat ho do jogurtu nebo čaje. Chutná skvěle a hotový je raz dva.

1. Co budete potřebovat

Sirup z bobulí černého bezu. Posiluje imunitu, chrání před nachlazením,...
  • 1 kg bobulek
  • 800 g třtinového cukru
    • 10 g kyseliny citronové nebo šťávu ze 3 citronů
    • 1 l vody

2. První krok

Bobule řádně propláchněte a otrhejte ze stopek, dobře to jde například...

Bobule řádně propláchněte a otrhejte ze stopek, dobře to jde například vidličkou. Vždy se vyplatí vzít si rukavice, pokud nechcete mít ještě několik dní zabarvené ruce.

Vybírejte jen zralé plody, růžové a zelené kuličky bez milosti vyhoďte.

3. Uvařit

Omyté bobule dejte do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Přiveďte k...

Omyté bobule dejte do hrnce a zalijte vodou, aby byly ponořené. Přiveďte k varu a nechte je minimálně 20 minut povařit na mírném ohni.

4. Propasírovat

Směs propasírujte přes síto a tekutinu vraťte do hrnce. Přidejte cukr a...
Přidejte cukr
Přidejte cukr a kyselinu citronovou (citronovou šťávu).

Směs propasírujte přes síto a tekutinu vraťte do hrnce. Přidejte cukr a kyselinu citronovou (citronovou šťávu) a vařte dalších 20 minut, dokud se cukr nerozpustí a sirup nezhoustne.

5. Zchladnout

Hotový sirup nechte trochu zchladnout a přelijte do vyvařených lahví....

Hotový sirup nechte trochu zchladnout a přelijte do vyvařených lahví. Zavíčkujte a skladujte v temnu a chladu.