Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

aktualizováno 
V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha však vygradovalo do totálního rozpadu kuchyně Albert Málek Restaurant.

„Náš šéfkuchař Vláďa Hanzelka byl políbený múzou a vařil skvostně, ostatně i Zdeněk Pohlreich to sám uznal (o pondělním dílu Ano, šéfe! jsme psali zde). Jenže jak sám na vlastní kůži poznal, bylo tak trochu těžké s ním vyjít,“ popsal Tomáš Kupčík, jeden z majitelů restaurace.

Fotogalerie

Obecně se ví, že práce v kuchyni je drsná a pro ostrá slova se nejde daleko. Jenže ne každý to dobře snáší. „Takže se nám kuchařský tým začal rozpadat. Nakonec to skončilo tím, že zbývající kuchaři odpracovali třeba 280 hodin měsíčně, což dlouhodobě není v lidských silách,“ řekl Kupčík.

Hanzelka se rozhodl, že už nechce sám vařit, jen učit nové kuchaře vaření. „Jenže on je tak náročný perfekcionista, že s ním jenom málokdo dokáže vyjít. To nemyslím jako urážku, prostě tak to je. Je to asi o lidském přístupu k věci,“ popisuje Kupčík.

Majitelé se pokoušeli sehnat nové pracovní síly a adeptů se našlo dost. „Přišla třeba i celá parta, ale bylo na nich vidět, že zkoušejí uniknout odněkud a přišlo nám, že totéž by se mohlo stát i nám.“

Nakonec dospěli do stavu, že zážitkovou restauraci Albert Málek v Rožnově pod Radhoštěm museli zavřít. Až se jako pohádkový princ zjevil mladý kuchař Tomáš Kapoun, který je podle nich pravým opakem Hanzelky. „Moc nemluví, je skromný, vaří úžasně, až mezi řečí jsme zjistili, že vařil v michelinské restauraci a v golfovém klubu britské královské rodiny.“

K sobě postupně začal nabalovat nový tým, který trénuje na vaření nového jídelního lístku. „Rozhodli jsme se, že upustíme od celodenního provozu, otevřeno bude až od čtyř, Málka otevřeme 10. října. Chceme se tak vyhnout vyhoření kuchařů, aby pro ně bylo vaření stále radost,“ říká Tomáš Kupčík.

Celý díl pořadu Ano, šéfe! najdete na iPrima.

Autor:

Nejčtenější

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

V Ugandě staví odolná kola z bambusu. Vydrží víc než z oceli nebo hliníku

Noordin Kasoma z Ugandy se rozhodl vyrábět kola z bambusu.

V Kampale, která leží v africké Ugandě, žije Noordin Kasoma, který se rozhodl pro neobvyklou výrobu kol. Místo dnes...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Jídlo se má zapíjet, klidně i ryba mlékem. Panák na vytrávení je však zlo

Pivo je oblíbené zejména v kombinaci s obtížněji stravitelnými pokrmy. Ty jsou...

Zatímco Francouzi a Italové při jídle obvykle sáhnou po sklence vína, drsní seveřané dávají přednost...

Hrablo, lopata, fréza, háky na střechu. Boj se sněhovou nadílkou

Lopata na sníh: základní příslušenství, které u domu nesmí chybět.

Po delší době v Česku pořádně nasněžilo. Jak se s ním co nejsnadněji popasovat? Týká se to všech, kteří sníh potřebují...

Nejjednodušší zabezpečení domu a bytu. Funguje pravidlo pěti minut

Podle průzkumu zloději většinou volí okna nebo terasy ze zahrady, kde mají čas...

Cena vybavení v domácnosti je mnohdy vyšší, než se předpokládá. Když se sečte hodnota elektroniky, nábytku, vybavení...

Advantage Consulting, s.r.o.
PROVOZNÍ MISTR

Advantage Consulting, s.r.o.
Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Jihomoravský kraj
nabízený plat: 25 000 - 30 000 Kč

Najdete na iDNES.cz