Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

aktualizováno 
V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha však vygradovalo do totálního rozpadu kuchyně Albert Málek Restaurant.

„Náš šéfkuchař Vláďa Hanzelka byl políbený múzou a vařil skvostně, ostatně i Zdeněk Pohlreich to sám uznal (o pondělním dílu Ano, šéfe! jsme psali zde). Jenže jak sám na vlastní kůži poznal, bylo tak trochu těžké s ním vyjít,“ popsal Tomáš Kupčík, jeden z majitelů restaurace.

Fotogalerie

Obecně se ví, že práce v kuchyni je drsná a pro ostrá slova se nejde daleko. Jenže ne každý to dobře snáší. „Takže se nám kuchařský tým začal rozpadat. Nakonec to skončilo tím, že zbývající kuchaři odpracovali třeba 280 hodin měsíčně, což dlouhodobě není v lidských silách,“ řekl Kupčík.

Hanzelka se rozhodl, že už nechce sám vařit, jen učit nové kuchaře vaření. „Jenže on je tak náročný perfekcionista, že s ním jenom málokdo dokáže vyjít. To nemyslím jako urážku, prostě tak to je. Je to asi o lidském přístupu k věci,“ popisuje Kupčík.

Majitelé se pokoušeli sehnat nové pracovní síly a adeptů se našlo dost. „Přišla třeba i celá parta, ale bylo na nich vidět, že zkoušejí uniknout odněkud a přišlo nám, že totéž by se mohlo stát i nám.“

Nakonec dospěli do stavu, že zážitkovou restauraci Albert Málek v Rožnově pod Radhoštěm museli zavřít. Až se jako pohádkový princ zjevil mladý kuchař Tomáš Kapoun, který je podle nich pravým opakem Hanzelky. „Moc nemluví, je skromný, vaří úžasně, až mezi řečí jsme zjistili, že vařil v michelinské restauraci a v golfovém klubu britské královské rodiny.“

K sobě postupně začal nabalovat nový tým, který trénuje na vaření nového jídelního lístku. „Rozhodli jsme se, že upustíme od celodenního provozu, otevřeno bude až od čtyř, Málka otevřeme 10. října. Chceme se tak vyhnout vyhoření kuchařů, aby pro ně bylo vaření stále radost,“ říká Tomáš Kupčík.

Celý díl pořadu Ano, šéfe! najdete na iPrima.

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Takových talentů moc není, řekl o vítězce MasterChefa v Rozstřelu Forejt

Vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková a porotce soutěže Přemek Forejt...

„Čuměl jsem s otevřenou hubou, takových talentů jsem v životě moc neviděl,“ řekl k vítězství sedmnáctileté Kristíny...

Guru kutilů sám moc nekutil. Přemek Podlaha by se dožil 81 let

Přemek Podlaha ještě při aktivním natáčení

Guru zahrádkářů a kutilů Přemek Podlaha by se 13. června 2019 dožil 81. narozenin. Hodně se vyžíval na zahradě, na...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za honosně znějícím...

Kočka těžce pokousala ženu, strážníci zvíře dvě hodiny unavovali

Zranění způsobená kočkou poměrně hodně krvácela.

Velmi agresivní a vytrvalá byla kočka, která v opavském bytě zaútočila na ženu. Ta zvíře před časem našla a vzala si ho...

Zahrada s obřím jezírkem a automatickou závlahou, manželčin splněný sen

Pohled na celé jezírko, jehož rozloha je opravdu úctyhodná. Neztratilo by se...

Zahrada, kde si musíte připadat jako na dovolené. Vzrostlé stromy poskytují dostatečné soukromí i stín, jezírko s...

Další z rubriky

Netradiční hovězí steak z roštěné. Vyzkoušejte marinádu z jalovce a vodky

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po...

Klasické grilování hovězího si vystačí se solí a pepřem, ale pokud toužíte po nových chutích, zkuste maso na chvíli...

Nepusťte zloděje do bytu. Balkon zamkněte, na okna nalepte fólie

Bezpečnostní fólie v sobě skrývá obrovské překvapení pro zloděje. Jakmile...

Najít příbytek vybílený zloději si jistě nepřeje nikdo. Z policejních statistik však vyplývá to, že až 95 % pachatelů...

Pohlreich griluje levné hovězí hrudí v suché marinádě jako Texasan

Neočekávejte maso křehké jako z bifteku

Ke grilování není třeba vždy používat jen ty nejdražší a nejjemnější kousky. Šéfkuchař v dalším dílu primácké show...

Najdete na iDNES.cz