Diskuse k článku

Pohlreich odhalil rozpory v kuchyni. Kuchaři to zabalili kvůli neshodám

V pořadu televize Prima Ano, šéfe! se odehrálo drama, které je velmi časté v mnoha restauracích. Až po návštěvě šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha však vygradovalo do totálního rozpadu kuchyně Albert Málek Restaurant.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M38a65r68t71i30n 88K97r22á89l15í67k 6457473983566

Pracovat s perfekcionistou je za trest, ale zas na druhou stranu to hodně člověku dá - bohužel ale za cenu vyhoření.

+5/0
25.9.2018 11:07
Foto

L14a48d12i87s71l30a92v 68P70o73l93á66š43e26k 5135434360768

hele všichni by jste měli někdy navštívit restauraci Na růžku v Lošticích.Na moravě,vyrábějí se tu tvarůžky-pokud jste nevěděli kde to hledat.Super hotovky za úžasné ceny.DoporučujiR^[>-]!!

+3/0
20.9.2018 16:12

J81i21ř19í 68Ř56e42h76o77ř 9238988236878

to byl zajímavý díl.

Na začátku reklamní prohlídka na kterou přistoupili i tvůrci pořadu.

Podnikání založené na dojení dotací. Budeme dělat cokoliv hlavně když to někdo zatopí.

I bez šéfa bylo hned jasné, že je blbost mít v jednom baráku dvě kuchyně (či snad dokonce tři bylo zmíněno). Kuchaři se mezi sebou ani skoro neznali.

Zmíněný kuchař měl dělat nejvyššího šéfa jedné kuchyně. Na to nemusím vařit v imperialu abych to poznal.

Polreich výjimečně skoro pochopil co si žádá lokální zákazník (té dětské kuchyně). Ale stejně nepochopil že v dolním pr..lákově nikdo za svíčkovou k obědu 210 korun nedá, když i lidé v Praze se chtějí jen prostě najíst za kilo.

+10/−5
20.9.2018 14:58

J39a14k40u26b 65Z24e37m62á13n79e18k 2724103111568

Já jedl v Rožnově před týdnem a na 200 se za hlavní jídlo dostanete bez problémů i v úplně obyčejné hospodě a nevypadala prázdně.

+9/0
20.9.2018 15:14

J93i40ř78í 72Ř12e34h18o70ř 9268448946798

v poledne, když se lidé chodí z práce najíst, tak jako v dalších 20 dnech v měsíci? Rožnov bude asi bohatý kraj, tady v Praze je stále mnohem jednodušší prodat oběd za 100 než za 200.

+5/0
20.9.2018 15:26

J54i55ř94í 51Ř79e69h57o85ř 9648628126988

třeba na pankráci v olympii v těsném sousedství místa kde rostou moderní věžáky jak houby po dešti a Jarda Jágr tam bude chodit z véčka přes ulici na oběd, stojí většina jídel pod sto a nejdražší polední 125. Opodál drahá coolna má nejdražší 150.

Drahé obědy fakt nikdo nechce, protože na ně spousta lidí chodí každý den. Večeře to je něco jiného, tam každý den nechodíte. Tam už si vybíráte ze stálého menu ale i tam se většina lidí snaží na 200 zastavit a to už chce něco extra, nikoliv svíčkovou se šesti.

+9/0
20.9.2018 15:32

J46a29r97o24s78l40a10v 94Z56e40m30a82n 1816296499858

Ano, u nás v Rožnově to bohužel začína být krutá relaita přes obědová menučka. Bezmasá jídla začínají na 130,- průměrný oběd je za 150,- a více. Každoročně před sezonou se zdraží a udržují cenu celý rok. Díky pár shnilým dřevěným chaloupkám máme nejdražší menu v okruhu 70 km. Na obědy jsem přestal chodit a nosím si je z domu. A Albert byl vždy tak 1,5x dražší než zbytek podniků ve městě.

+8/0
20.9.2018 15:47

J15a94n 69S98v30o28r57a18d57a 7840657

Ty "shnilé dřevěné chaloupky" jsou to jediné zajímavé na celém městě. Bez nich by se mohla polovina podniků zavřít, jelikož by tam nikoho nic nelákalo.. Ale věřím, že zabedněnci krásný kus historie nic neříká..

+1/−8
20.9.2018 16:04

J92i39ř53í 69Ř39e77h76o72ř 9648158206558

no tak vysvětlujte prázdnému žaludku, že zadnice si hoví na trůně :-)

+18/0
20.9.2018 16:06

J47o13s93e83f 96Z24a73h68á96l49k17a 4103599678426

Vzhledem k dnešnímu článku o šizení surovin v jídlech, je nejedna česká restaurace "zážitková"-

+11/0
20.9.2018 10:12

T10o25m10á49š 16L30u55d44v12í26k 5860598533146

Další z podniků, který se do pořadu přihlásil jen proto, aby měl reklamu - na začátku ZP ohlásí, že mu o podniku režie prakticky nic neřekla, potom následuje exkurze provozem, kde sice zrovna mají sanitární den, přesto tam ve vanách mají naložené jakoklientky (náhodou mladé a pohledné dámy), doprovázené je to řečmi o tom, co všechno se ještě plánuje a jen tak mezi řečí tam probleskne informace, že prostory jsou vybavovány z evropských dotací.

No a závěrem jsou uděleny 3 hvězdičky bez jakéhokoli zdůvodnění, prostě proto, aby komukoli došlo, že režie měla díl od začátku pevně v rukách a dopředu rozhodla, jak má dopadnout.

Takové díly se mi nelíbí a upřímně, vždycky mě napadne, že někde poblíž určitě stojí nějaká pěkná hospoda, kterou provozuje nějaký hospodský, který musí pečlivě zvážit, jestli za vydělané peníze pořídí hostům lepší židle, nebo konečně koupí novou lednici. Prostě proto, že si ty peníze sám vydělal a tedy si je zaslouží mnohem víc.

+77/0
20.9.2018 9:32

T52o75m30a10s 84N23o61v26a33c73e20k 7431212966942

S tímto souhlasím, taky mi to tak přišlo. Ono takových dílů bylo víc, třeba jak si v díle z brněnského "Bronxu" honili triko v půlce dílů místní aktivisti a vehementně nás přesvědčovali, jak je to tam krásné a ještě si pozvali tetičku v kroji (která byla z těch všech účinkujících asi nejlepší). Mám ten pořad moc rád, ale asi je dobře, že už končí, co z toho v mnoha případech Remunda s Klusákem udělali, je děs. Tento díl je příkladem. Podle mě dopředu připravené divadlo

+28/0
20.9.2018 10:14
Foto

M89a45r69t79i20n 43Š72u49b14r69t 1495261574595

Jako, že někdo připravil, že po natáčení pořadu bude nutné podnik zavřít téměř na rok a pak se teprve nějak snažit sehnat nový tým kuchařů? Ono je to těžký, když se natáčelo před rokem, to vám reklamu nezajistí nikdy, protože moc nevíte, kdy budete ve vysílání a za rok se může stát spousta věcí.

+3/0
20.9.2018 13:57

J80i80ř36í 23Ř24e92h96o40ř 9788588816298

z toho dílu to vypadalo, jako že o restauraci pánům podnikatelům jde jen částečně. Zabývají se tam čímkoliv na co lze získat dotaci, jedno zda na navlíkání korálků, nebo tradiční cikánské tance.

Pouze se pokusili skrze tu restauraci a Ano śéfe, získat reklamu. Možná restauraci pak na čas zavřeli, nicméně pivovar, možná i ten dětský provoz nezávislé na zmíněném šéfkuchaři frčely dál.

+5/0
20.9.2018 15:19

P47a97v75l75a 95L86i44s47k17o36v51a 9889726934185

Tak ono neni zadnym tajemstvim, ze tyhle radoby reality show maji s realitou malo spolecnyho a ba naopak ucinkujici jedou podle scenare, kterej ma hlavne sokovat, aby pritahl lidi.

+6/−1
20.9.2018 13:25

I13v79a94n24a 72M44á68l73k91o39v17á 4968812122920

A proto se na žádnou reality show nedívám a lituji tu část národa,která tomu snad i věří.

0/0
25.9.2018 15:40

A15l89e30š 37J24a35n50á38č93e53k 3393234216733

Ty nálepky (i když teď pořad končí) co se tvářili jako ocenění pokud by měli mít nějakou hodnotu tak by se měli vázat buď na šéfkuchaře, nebo dělat každý rok "revize" jako dělá Michellin.

+2/0
20.9.2018 13:50

D53a84n 33H51o98l87i37c98k63ý 5674550136391

je to JENOM samolepka;-)

0/0
23.9.2018 17:56
Foto

M11a82r65t78i46n 64Š14u43b45r98t 1525651934765

Pohlreichovi nic říkat nemusí, ale ten podnik samozřejmě vždy ví, že někdo přijde. Navíc tento díl se natáčel loni na podzim a je poněkud nepravděpodobné, že scénář byl o tom, že už jen natáčení pořadu způsobí kvůli osobnosti šéfkuchaře to, že za pár týdnů bude podnik téměř na rok uzavřen. A až nyní, kdy se pořad odvysílal, se teprve snad připravuje otevření.

+3/0
20.9.2018 13:54

T39o66m29á28š 14L54u61d27v84í31k 5730408123156

Abych se přiznal, vůbec netuším, co jste chtěl sdělit. To, kdy se natáčelo vím (byl jsem u natáčení této řady) a vím i to, že podnik byl uzavřen. To, že uzavření podniku bylo ve scénáři, jste si tak nějak domyslel sám, o tom jsem nepsal a ani to nepředpokládám.

0/0
20.9.2018 15:35
Foto

O77l90i66n 68C67e32t20l 1364204866594

Pan Pohlreich nesahá svým burgrovým kuchařským uměním takovým Hanzelkům ani po paty. Ale asi umí lepe umývat nádobí.

+4/−99
20.9.2018 0:23

P76e55t68r 20T48á34b97o42r92s59k68ý 6950486361977

Vy jste takový krystalický mindrák. Ale jsem rád, že se může každý svobodně projevit...

+52/0
20.9.2018 9:15

J84a48n 65K80u57r72d34í12k 3381674

Omylem +

0/0
21.9.2018 14:23
Foto

O17l85i96n 35C54e29t39l 1194414536764

Jo Pohlreich, ten kretej zahnul v 89 do Austrálie a umejval tam nádobí? Co on umí? Jen se tlemí a myslí si, že mu někdo na severní Moravě dá za svíčkou 209 Kč? Ten pan je úplně mimo. A to ze mu lidi žerou ty jeho kostky ve skluzu? To ukazuje, jak jsme pitomej národ , který skočí každýmu na špek!!!

+6/−117
20.9.2018 0:18

A15l58e74š 82V48y41k69y21p27ě32l 2692300412336

Vy budete podle vseho vazeny pane asi jeden z tech radoby kucharu, ktere si pan Polhreich tak oblibil, jinak vasi zast absolutne nechapu. I kdyby v 89 utekl kamsi a myl tam treba nadobi, neda se mu uprit to, ze uspesne provozuje tri restaurace, kde skvele vari a jeste k tomu naucil alespon cast Ceska lepe varit a stravovat se...

+86/−1
20.9.2018 1:26

J34a86n 54V16e12r14n31e66r 8803797273226

Cetl si neumí uvařit ani čaj, proboha.

+5/0
20.9.2018 13:09
Foto

D45a67n14i48e66l 38H94l53o17u42š17e15k 7733332926419

Já dám za dobré jídlo klidně dvě stovky, a to jsem z Moravy.

+45/0
20.9.2018 3:53
Foto

M27a49r83e26k 75B93a31š93i52s63t34a 7503722833900

To já taky a to jsem z Ostravy.

+5/0
20.9.2018 4:54
Foto

J93i12ř31í 28K34r52á23t82k13ý 3900462784

Dvě stovky za dobré jídlo je normální cena i v Ústeckém kraji, každodenně samozřejmě jíme doma, ale když jdem jednou zan čas někam do restaurace, tak rozhodně ne na smažák s hranolkama za 70,- do nějakého pajzlu, ale na pořádné dobré jídlo do restaurace s dobrou pověstí.

+23/0
20.9.2018 9:10

R26a54d47i10m 37P79o37l34á63š39e42k 9956683739829

Dvě stovky asi bude skutečně normální dobrá cena za obré jídlo, na kterém se nešetřilo na kvalitě surovin.

Sice já se znám ,a kdybych měl z práce obědvat v hospodě, asi bych honil ty levná jídla za 120, ale ty dvě stovky uznávám.

0/0
20.9.2018 16:38

P53e24t74r 69J12a43n58á25k 5212711122

Denně dáš dvě stovky za oběd?

+3/0
21.9.2018 17:21

J73a17r73o36s10l23a84v 56M51a77t96ě26j33k23a 1924551653394

Nepřišla Ti podpora nebo co?

+21/0
20.9.2018 8:54

T71o87m32a65s 78N40o39v88a26c75e76k 7811942316882

To o tom národu jste právě dokázal svým příspěvkem

+6/0
20.9.2018 8:56

M65a76r63t27i89n 13P41r82o82k26o40p 7752262588458

Pokud stojí běžné obědové menu v Praze 125 Kč (levněji a hůře vaří fakt už jen závodky) a to jste někde ve fastfoodovém řetězci, či obyčejné putyce, pak je svíčková za 209 v lepší restauraci za dumpingovou cenu. Já chápu, že vám ji manželka v neděli uvaří za nákupku. Ale i na severní Moravě už se lidé naučili za dobré jídlo dobře zaplatit.

+17/0
20.9.2018 9:17

R88a50d12i58m 80D10r24b50o51h93l95a70v 5341686803747

Tak svíce už běžně stojí kolem 180 Kč, a těch 15 % bych u Málka klidně přidal, protože už od pohledu byla minimálně o 20 % lepší než ta obyčejná někde za těch 180. :-) Jako každodenní menu si to nemůže dovolit každý, ale když menu je dneska kolem 100 Kč, tak dát občas dvojnásobek za supersvíčkovou? Žádný problém.

+14/−1
20.9.2018 9:23

P41e92t72r 17N65o62v22o74t94n17y 1701580241

Jo, vy si dejte někde svíčkovou za 89,- přesně pro vás jsou podobné odpadky. https://ekonomika.idnes.cz/restaurace-prodavaji-falesne-potraviny-f06-/ekonomika.aspx?c=A180918_427543_ekonomika_are :-)

+4/0
20.9.2018 9:54

M45a65r80t24i63n 10B41u33b19l19í41k 6416675116698

Vy jste evidentně asi v jeho restauraci nikdy nebyl. V imperialu ty cena jsou úplně v klidu - svíčková za 245 je na Prahu OK. I u nás na moravě stojí 210 - malé město 16tis obyvatel. Sám si doma dělám svíčkovou z uzrálého masa za cca 400,- za kg.

+4/0
20.9.2018 10:53

A41l95e18š 61V11o49d86i62č18k31a 4372903638788

A co jste dokázal Vy?

+3/0
20.9.2018 12:31

P73a54v60l84a 89L66i27s42k81o57v13a 9399546184825

Kdyz uz jste najatej, abyste ceril vody na dizkuzich aspon to nedelejte tak okate.

+10/0
20.9.2018 13:27

J62a75k34u93b 20J15e62m20e62l96k23a 8949787274164

Hele ty šmoulo za dobrej oběd nebo večeři i víc.

Chodíme s manželkou do restaurace a platíme za jídlo kolem 500kc za oba.

A nepříjde mi to hrozné.

Raději dam víc než dat min a nedá se to jest.

+5/−2
20.9.2018 14:23

D41a72v50i69d 39R45a85a79b 3821209126245

I kdyby v Austrálii maloval čáry na cestách, tak furt došel dál než ty!

200 za jídlo? Why not?! Za menu dáš 130 a tady ti vyskakuje žíla a vztekáš kvůli svíčkové za 200 ...

Běž si pro 20 vlašáku, 10 rohlíků a Gřešláka na večeři ... RvRvRv

+3/−1
20.9.2018 20:46

D63a35n13i96e20l 42S54c34h68n60i66t69z68e67r 5901494311926

Takové skóre se nevidí tak často.;-D

+2/0
20.9.2018 21:38

J53i31ř63í 63S51t70e65j14s47k52a26l 8882539208103

A co umíte vy?

0/0
26.9.2018 21:15

Najdete na iDNES.cz