Rychlá lízátka z bonbonů
Recept poslala Veronika Poláčková.
Dělám je vždy pro synovce, jako koledu.
Budete potřebovat: 3 bonbony Bon Pari na 1 lízátko, tyčky na lízátka, silikonová forma na pralinky – motiv zajíčci
Postup: Začněte tím, že si dáte předehřát troubu. Teplotu nastavte tak na 160 stupňů. Teplota může být kdekoliv mezi 120–180 stupni. Jediné, co se změní, je doba pečení lízátek.
Připravte si silikonovou formu na pralinky. Já jsem použila zajíčky, k sehnání jsou i vajíčka nebo třeba kuřátka.
Do každé přihrádky dejte bonbony. Mě to vychází na 3 bonbony. Počítejte s tím, že se bonbony roztečou do stran. Proto většinou dávám bonbony tak, aby vykukovaly z formičky.
Formu položte na nízký plech nebo na rošt. Použijte střední rošt. Okénkem hlídejte, až se bonbony zcela rozpustí, pak je vyndejte. Je to otázka pár minut. Pro urychlení zapněte větráček.
Po vytáhnutí z trouby ihned zapíchněte tyčku. Nedávám jí až úplně dolů, nelíbí se mi, když je vidět. Tyčky asi nebudou držet. Můžete si pomoci kolíčkem na prádlo. Položte ho na formičku a tyčku do něj chytněte. Zabrání to jejímu pohybu do stran.
Po ztuhnutí dejte kolíčky pryč a lízátka vyklopte. Rovnou je snězte nebo zabalte. Když se k nim dostane vlhkost, mohou se stejně jako bonbony začít rozpouštět. Proto je raději nedávejte do lednice. Stačí je v dóze proložit pečícím papírem. Nejlepší je, když je sníte hned první den.