Kmínová polévka se třenými nočky:
Na polévku:
- asi 1 a čtvrt l vody
- 4 dkg másla
- 8 dkg zeleniny (mrkev, celer, petržel, cibule)
- sůl, kmín
- 4 dkg mouky
- pepř
- petrželku
Na nočky:
- 5 dkg másla
- sůl
- 1 vejce
- 3 lžíce mléka
- 12 až 15 dkg mouky
Postup – nočky:
Utřeme máslo se solí a přidáme do něho vejce, mléko a mouku. Vše dobře promícháme a následně kávovou lžičkou vykrajujeme malé nočky, které v polévce vaříme 6 minut.
Postup – polévka:
Na másle si usmažíme na jemné nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a půl lžičky drceného kmínu. Zeleninu zalijeme horkou vodou, osolíme a zahustíme červenou jíškou.
Dobře polévku povaříme, následně opepříme, zavaříme do ní třené nočky a přidáme zelenou petrželku (zdroj: Anna Grosmanová – blog/iDNES.cz).