VIDEO: Japonci v Americe chtějí prorazit mraženým pivem. Lidem chutná

aktualizováno 
Na stadionu v Los Angeles se objevilo mražené pivo. Má obrovský úspěch, i když stojí jedenáct dolarů.

Celá finta spočívá v tom, že se na normálně načepované pivo nakonec natočí čepice ze zmrzlé pěny, podobně jako se čepuje zmrzlina z automatu. Tuhá pěna vznikne tak, že se pěna sytí vzduchem, míchá a prudce zchlazuje.

S tímto pivem se na místní trh snaží prorazit japonský pivovar. "Doufáme, že nám to pomůže podpořit prodej našich piv ve Spojených státech," uvádí zástupce pivovaru Kirin Brewery Randy Higa. Kirin je jedním z nejoblíbenějších japonských pivovarů, který má pobočky i na americkém kontinentu či Novém Zélandu a ve spoustě dalších zemí.

Fanouškům skutečně pivo chutná. Pivař a fanoušek baseballu Mike Dahl například tvrdí, že ho studená pěna ulpělá na bradce příjemně chladí. "Takto studené pivo má lepší chuť," tvrdí.

Mražené pivo jde na odbyt přesto, že je podstatně dražší než běžné. Jedna pinta, tedy něco přes půl litru stojí 11 dolarů (asi 220 korun).

Autor:

Tipy na jaro


Nejčtenější

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Městské včelaření není výhra. Včely berou potravu ostatním opylovačům

Včelařka Dagmar Šormová

Městské včelaření je hit posledních let. Vlastním medem se chlubí i mnohé hotely u nás a nabízejí ho hostům jako bonus....

Další z rubriky

PORADNA: Bojím se, že si zabouchnu dveře. Existuje řešení?

Problémy s klíči jsou nejen problémem žen.

Čtenářka Jana bydlí v pronájmu a má jen jednu soupravu klíčů od bytu. Tak trochu trpí fóbií, že vyjde na chodbu, dveře...

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz