VIDEO: Japonci v Americe chtějí prorazit mraženým pivem. Lidem chutná

aktualizováno 
Na stadionu v Los Angeles se objevilo mražené pivo. Má obrovský úspěch, i když stojí jedenáct dolarů.

Celá finta spočívá v tom, že se na normálně načepované pivo nakonec natočí čepice ze zmrzlé pěny, podobně jako se čepuje zmrzlina z automatu. Tuhá pěna vznikne tak, že se pěna sytí vzduchem, míchá a prudce zchlazuje.

S tímto pivem se na místní trh snaží prorazit japonský pivovar. "Doufáme, že nám to pomůže podpořit prodej našich piv ve Spojených státech," uvádí zástupce pivovaru Kirin Brewery Randy Higa. Kirin je jedním z nejoblíbenějších japonských pivovarů, který má pobočky i na americkém kontinentu či Novém Zélandu a ve spoustě dalších zemí.

Fanouškům skutečně pivo chutná. Pivař a fanoušek baseballu Mike Dahl například tvrdí, že ho studená pěna ulpělá na bradce příjemně chladí. "Takto studené pivo má lepší chuť," tvrdí.

Mražené pivo jde na odbyt přesto, že je podstatně dražší než běžné. Jedna pinta, tedy něco přes půl litru stojí 11 dolarů (asi 220 korun).

Autor:

Nejčtenější

Chtěla kocoura na mazlení, on na ni místo toho útočí. I na vnoučata

Ačkoliv působí jako agresor, podle Kláry kocour Mazlík ve skutečnosti jen...

Šestiletý kocour důchodkyně z Milevska se sice jmenuje Mazlík, ovšem jakémukoliv souznění se svým jménem se úspěšně...

Gastronomie je náhradní vojenská služba, řekl Pohlreich v Rozstřelu

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

Zdeňka Pohlreicha znají mnozí jen díky roli televizního šéfa, kterou loni po deseti letech s úlevou opustil. Další ho...

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

Karel Ondrka předváděl v pořadu Prostřeno! soutěžícího s Touretteovým syndromem.

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně často staví i lidé,...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže...

Kysané zelí je vitaminová bomba, kterou si snadno vyrobíte doma

Kysané zelí je vitaminová bomba, která od pradávna sloužila přes celou zimu...

Udělejte si zásoby vitaminů na zimu a rozjeďte pořádný zelný proces. Návod je zároveň fermentačním autopilotem, který...

Další z rubriky

Zimní malta pomůže zachránit stavbu, ale nepodceňujte předpověď počasí

Pokud je zima mírná, není třeba skončit se stavbou.

V běžných podmínkách by se stavební práce neměly provádět při teplotách pod 5 °C. V případě mírné zimy je však možné...

Cheesecake a Amuse-Bouche. Slova, která dala v Prostřeno zabrat

Karel Ondrka předváděl v pořadu Prostřeno! soutěžícího s Touretteovým syndromem.

Oblíbená série Prostřeno se vysílá již desátým rokem. V netradičním kulinářském pořadu se k plotně často staví i lidé,...

Správný párek by měl mít 30 % tučného masa, říká řezník Kšána

Párky jsou jednou z nejoblíbenějších uzenin u nás.

František Kšána mladší se stal prototypem úspěšného řezníka, který propaguje chovy tradičních českých plemen a dokáže...

Najdete na iDNES.cz