Dokonalost. Výsledek, který potom vidíte v časopise. | foto: MAFRA

Tvaroh místo zmrzliny, omáčka se škrobem. Tak se fotí dobroty ze žurnálu

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Sbíhají se vám sliny, když v časopisech vidíte fotky jídla? Potom jste tu správně. Vítejte v království, které produkuje kulinární fotografie pro dvanáct různých časopisů, další čerpají z jeho rozsáhlého archivu. Studio tvoří i další speciální produkty. Pojďme zjistit, jak lákavé fotky vznikají a kolik jídel za den tam zvládnou zachytit. Je to složitější, než se může zdát.

Denisa se zachmuřeně zadívá na malinu. Přistoupí k zátiší a znovu přeskupí zdánlivě ledabyle pohozené ovoce. Petr zmáčkne tlačítko fotoaparátu a místnost prosvítí záblesk. Vzápětí Denisa s Petrem u velkého monitoru zkoumají, z jakého úhlu to malině nejvíc sluší.

Abyste neřekli, že jsem vás nevarovala: při čtení této reportáže na vás nejspíš půjdou chutě. Držte si mrkve, pojedeme z kopce.

Fotogalerie z kulinárního studia vzbuzuje chutě

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se