Hezky doměkka
V asijské kuchyni je zvykem péct maso zabalené v banánových listech, aby bylo krásně měkké. Listy v našich zeměpisných šířkách úplně snadno neseženete, ale samotné banány ano.
Stačí tedy do pekáče s masem přidat zralý oloupaný banán a maso se bude rozplývat na jazyku.
Vláčné muffiny
Jsou rychlé, jemné a pro návštěvu jako stvořené. Jak si je připravíte?
Rozmačkejte na ně 3 zralé banány a zakápněte je citronovou šťávou. Přidejte 190 g prosáté hladké mouky smíchané s práškem do pečiva, 2 lžícemi práškového sladidla (stévie) a citronovou kůrou.
Do směsi doplňte 80 g změklého másla, 2 vejce a 60 ml mléka. Těsto po dvou polévkových lžících rozdělte do papírových košíčků na muffiny a pečte je ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.