kečup
V Pontosu je chuť Řecka schovaná v nenápadném obalu
Řecká komunita v Brně je už padesát let českým unikátem. Velká škoda, že se tu i přesto špatně...
Zápisník z Haiti: O lidských tragédiích, které je lepší nevnímat
Zemětřesení na Haiti změnilo životy statisíců lidí. Museli se vypořádat se ztrátou celé rodiny,...
Tajemství sedmi nejzdravějších kuchyní světa
Japonská, italská, thajská či francouzská. Představujeme vám sedm nejzdravějších kuchyní světa a...
Dietní jídelníček: Recepty na první lednový týden
K hubnutí patří kromě pohybu i pravidelná a zdravá strava. Přinášíme sedm tipů na dietní jídlo,...
Silvestrovské chuťovky a kanapky. Ideální na zobání
Připomínají české jednohubky, ale ve světě je znají jako kanapky. Malé kousky rohlíků, toastů či...
Jídla jiných „televizních šéfkuchařů“ by Pohlreich do pusy nevzal
Tři desítky receptů na pokrmy mezinárodní kuchyně nabízí ve své nové knize Bravo, šéfe! šéfkuchař...
Čtyřiadvacet hodin Sáblíkové od rýže s kečupem až ke stříbru
Ještě kolo před cílem vedla. V cíli však byla o 39 setin pomalejší než Němka Beckertová. Martina...
Děti v reklamě jsou sázka na jistotu. Kofola i kečup fungují už roky
Díky té reklamě nepotřebujete mít po ruce kalendář, abyste pochopili, že se blíží advent. Stačí,...
Co se dalo vidět na jihlavském festivalů dokumentů? Třeba pokusy o rekonvalescenci ochrnutých dvounožců
O rekonstrukci říká oxfordský slovník, že to znamená vybudovat něco znovu. Letošní jihlavský...
Vaše recepty a rady. Podzimní nádivka, domácí sádlo a další rodinné poklady
Soutěžili jste s magazínem ONA DNES o Bohyni české kuchyně. Vítězné recepty jsme představili v...
To je jen kamarádka. Třicet lží, které nám muži říkají
Lhát se nemá, to ví každé malé dítě, ale nečestného jednání se dopouštíme všichni. Co všechno na...
Cukr rekordně zdražil, může zvednout i cenu jídla
Ceny cukru na světových burzách rostou. Cukr je nejdražší za téměř třicet let. Pokud by se tento...
Proč motocykloví závodníci neznají Brno? Žijí ve vlastním mikrosvětě
Jezdí sem už třináct let, přesto Valentino Rossi vlastně Brno dosud pořádně neviděl. A pokud se...
Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i...
Sázavafestu sázka na jednoho koně vyšla, organizace má ale rezervy
Moby, to byla sázavská sázka vabank. Jistě, drobný chlapík platí za ikonu elektronické hudby,...
Pikantní pečená žebírka
Vytáhněte na gril! Máme pro vás skvělý recept na grilovaná žebírka. Stačí si zajít k dobrému...
Brněnské symboly komunismu zakryl obvaz, kečup studenti vzdali
Zdravotnickou gázou převázali brněnští studenti kontroverzní památník rudoarmějců v Králově Poli....
Výrobce kečupů Heinz zavedl pro Čechy i tatarku, mají ji radši
Češi víc utratí za tatarku než za kečup, a tak se jim musel největší výrobce kečupu na světě...
Variace na pizzové pochoutky nejen pro děti
Máme pro vás pět variací na nejslavnější italskou specialitu. Pizzu totiž milují děti na celém...
OBRAZEM: Kolik kostek cukru spořádáte v džusu, zmrzlině či banánu
Chcete se rychle zorientovat, kolik cukru obsahují vybrané potraviny, jako je zmrzlina, Coca-Cola,...
Horor Krvavý Valentýn nezachrání ani 3D rozkrok doslova na dosah
Boom 3D technologie už zasáhl kdejaký filmový žánr; na světě jsou trojrozměrné komedie, animované...
Procházka po České ulici v Brně: jak se měnila a co ji čeká?
Desítky let chodili lidé Českou ulicí kolem stejných obchodů a provozoven. I ty se však časem mění....
Sůl nás pomalu zabíjí, její spotřeba je příliš vysoká
Většina lidí solí dvakrát víc, než by měla, ukazuje nový výzkum. Zanášení organismu solí vede k...
TEST: Restaurace neumějí vařit pro děti
Radost z toho, že jsou i restaurace, kde myslí na děti, i smutek z toho, že převládají ty, kde na...
Karbanátky: recepty podle Pohlreicha a Babici
Na karbanátek s bramborovou kaší jsme se zeptali dvou populárních kuchařů. Na Nově lahodí víc než...
OBRAZEM: Herci v HaDivadle vystupují jako zvířata
V antilopu, čápa marabu, lva či zebru se včera večer proměnili herci brněnského HaDivadla, když v...
Recepty pro těhotné, které zvládne připravit i nešikovný muž
Apetit v těhotenství je nevyzpytatelný. V závratné rychlosti se střídají chutě na sladké, kyselé...
Jak jsme se srazili s Venezuelou. Embéčkem po Jižní Americe
V Kolumbii a Venezuele narazíte na různá nebezpečí, varovali nás místní. A měli pravdu. S tím...
Vychutnejte si Josefa Schnitzla, nabízela restaurace v St. Pöltenu
Hospoda v centru rakouského St. Pöltenu ještě minulý týden nabízela jídlo Josef Schnitzel. A lákala...
Éčka nejsou jen strašák, některá opravdu škodí
Jsou to pomocníci, kteří však mohou za určitých okolností a ve velkém množství i uškodit. "Éčka"....
Jak chutná česká hotovka v rytmu salsy
RECENZE POLEDNÍCH MENU Temperamentní melodie uprostřed líšeňského sídliště v Brně můžete slyšet každý den v restauraci...
David Černý: Stud jsem jen hrál
Volám kolem druhé po poledni, abych si domluvil rozhovor s výtvarníkem Davidem Černým, v Americe je...
Kuře pětkrát jinak. Recepty, které vás neomrzí
Kuře je u nás jasně nejpopulárnější drůbeží maso. Pokud vás už chuť obyčejné pečínky omrzela,...
Jitka Asterová: Sexy muži mají peníze
Jitka Asterová v pořadu Sexy život o sexu nemluví. Řeší problémy ve vztazích lidí a seznamuje ty,...
Knižní tipy: Do nového roku zlehounka
Hlavně nic moc tlustého, nic moc intelektuálně náročného, když už se poučit, tak pokud možno spíš o...
Mononukleóza, nemoc nejen z líbání
Mononukleóza je zrádné onemocnění, které si laici mohou poplést se žloutenkou kvůli zažloutlým...