kečup
Burger King na Zličíně přivítal prvního návštěvníka
Do konkurenčního boje firem KFC a McDonald's přibyl další hráč. Trojici světově proslulých...
Když krása vystavuje svoje skutečné i iluzorní šrámy
Výstava Beautiful people (a skryté rány) představuje díla špičkových současných umělců, kteří...
Před nedělí ubývá jídla koním i jejich žokejům
Stáj pulzuje životem, koně frkají a zvědavě se dívají. Je po osmé hodině ranní a svěřence Josefa...
Reportáž: omáčka z rajčat musí téct rychlostí jeden centimetr za sekundu
Továrna nedaleko Lisabonu je prosycená vůní kečupu. Portugalským závodem firmy Heinz putují tuny...
Pracovní židle z recyklovaných lahví od kečupu a nárazníků aut. Šetří přírodu i naše záda
Nejsou to dělníci ani manažeři. Přesto i děti potřebují pracovní židli. To spojení zní sice divně,...
Škola zavařování: okurky na několik způsobů a domácí kečup krok za krokem
Jen těžko si lze českou domácnost představit bez zavařených okurek. Bez nich se neobejde pravý...
Na virtuálním flámu: recenze Midnight Play!Pack
Soubor příležitostných her jako samostatný titul pro handheld? Množení těchto produktů zneklidňuje....
Letní škola vaření: grilujeme a rožníme
Letní škola vaření pro vás připravila další díl. Tentokrát jsme se zaměřili na známé i neznámé...
Stopem do Pekingu 2: jestli nemáš strach, nasedni!
Kdykoli vytáhnu u silnice ceduli s nápisem Peking, řidiči se rozesmějí, ukážou mi, že jsem klasa,...
Variace na Reuben sendvič
Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki...
Když v hospodě místo kuchaře vaří amatér
Restaurace provozují amatéři a kuchaři neumí vařit. Takový názor si z testu hospod odnášejí...
Hospody: bez nápadu a bez chuti
V Česku je dvanáct míst, která patří ke kulturnímu dědictví UNESCO. Devět z nich navštívili...
S mužem jsme byli jak Homolkovi, říká Jana, která zhubla půl metráku
Před půldruhým rokem vážila Jana 117 kilogramů. Teď má sedmdesát a soutěží o titul nejkrásnější...
Kvůli drahému máslu mi volal i Topolánek, říká majitel Madety
Milan Teplý, majitel největšího českého výrobce mléka, sýrů a másla, jihočeské společnosti Madeta,...
Velká grilovací kuchařka: začínáme americkým barbecue
Amerika, to není jen McDonalds a KFC, je to také nekonečná letní grilovací sezona. Inspirujte se...
Slováci předběhli Čechy, euro zavedou asi už za rok
Slovensko je na nejlepší cestě, aby vyměnilo počátkem ledna 2009 své koruny za eura. Evropská...
Leoš Novotný prodal podíl v Hamé, zakládá fond
Na smlouvě o prodeji potravinářské společnosti Hamé ještě neoschl inkoust a její dosavadní...
14 dní jarní diety s naším jídelníčkem
Za dva týdny můžete být fit. S pomocí našeho jídelníčku a vašeho oblíbeného sportu se brzy můžete...
Laminát, nebo dřevo? Poradíme vám, jakou podlahu si vybrat
Rýnskému ryzlinku se přezdívá víno králů. Kdyby se hledala podlaha pro krále, bude určitě dřevěná....
Američtí potravináři se přiznali. Mění složení jídla kvůli ceně
Ve světě zdražily suroviny i energie a potravináři hledají, kde ušetřit. Zvyšovat cenu je totiž...
Islanďané mohou koupit Hamé
Islandská skupina Nordic Partners může koupit největšího tuzemského výrobce paštik a konzerv, firmu...
Místo rajčat nám dovezou kečup, říká šéf indického Makra
Před devíti měsíci ani pořádně nerozuměl tomu, co v Indii prodávají. Teď už se šéf tamního řetězce...
Ratatouille - průvodce hrou
Pokud se vám podařilo zaseknout se ve hře Ratatouille, jistě vám přijde vhod průvodce hrou.
Vánoční trhy ve Vídni: jde to i bez kýče a nevkusu
Vánoční trhy jsou už dlouholetou tradicí nejen u nás, ale i v sousedním Rakousku. Do Vídně se během...
Zapálená kuchařka: Jak jsem vymýšlela cukroví pro chlapy
"Nikdy jsem nic takového nedělala a neměla jsem ani představu, jak na to," říká autorka kuchařek...
Co se skrývá za zdí Petra Síse
Známý českoamerický výtvarník a spisovatel Petr Sís se ve své nové knize Zeď vrací do nedávné...
Hoďte ručník do ringu, tlačí premiéra blogger Paroubek
Šéf ČSSD Jiří Paroubek se na blogu iDNES.cz ostře pustil do vlády Mirka Topolánka. Současný kabinet...
Sladké radosti a čatní z podzimního ovoce
Podzimní ovoce můžete využít nejen na sladké džemy nebo kompoty. Zkuste z něj uvařit třeba indické...
Průvodce životem na VŠ: jak zvládnout školu i živobytí
Pokud začínáte studovat vysokou školu a museli jste se odstěhovat od rodičů, asi přemýšlíte, jak...
Ivanka z Křehkých vztahů: I zmrzlinu jíme jen bio
Rodina pod jejím vlivem sportuje a nakupuje hlavně bio potraviny. "Jsem až moc přísná máma," říká o...
Letní saláty nabízejí nekonečně mnoho variant
Komu by se chtělo v teplém létě jíst sytá a horká jídla. Saláty mohou s úspěchem nahradit oběd i...
RECENZE Inland Empire: Lynchův svět nezná hranice. A míru
Bezmála tři hodiny trvá Inland Empire, nový filmový výkřik krále postmoderny Davida Lynche. Podle...
Celiakie je běžnější, než myslíte
Bolí vás břicho, trpíte průjmem, nebo zácpou, cítíte se unavení, nesoustředění, bolí vás klouby,...
Sam & Max: Episode 5 - Návod
Po měsíci tu máme další bláznivé dobrodružství Sama a Maxe a jelikož se obtížnost ani v nejmenším...
Cajthamlová: V naší lednici by si doktorka Kateřina nesmlsla
"Televizní Cajthamlová by si v naší ledničce ale stejně moc nesmlsla. Je tam nějaký kečup,...
Kateřina Cajthamlová: Je opravdu tak přísná i ve skutečnosti?
Kateřina Cajthamlová v pořadu "Jste to, co jíte" drastickými metodami učí lidi hubnout. Část diváků...
Nejčtenější
-
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
-
Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město
-
NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí
-
Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030