Tagliatelle se špenátem a žampiony
Ingredience:
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule
- 150 ml bílého vína
- 250 ml zeleninového vývaru
- 300 g cukety
- 250 g žluté papriky
- 120 g baby špenátu
- 200 g těstovin tagliatelle
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 2 lžičky lístků tymiánu
- 250 ml 33% smetany
- 60 g parmezánu
- 80 g anglické slaniny
Pracovní postup:
- V kastrůlku rozehřejeme olej a zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli. Pak zalijeme vínem a za stálého míchání ho téměř odvaříme. Přilijeme vývar a svaříme na polovinu.
- Mezitím omyjeme cuketu s paprikou, cuketu rozkrájíme na plátky, papriku na proužky. Špenát propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a slijeme je.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm papriku s cuketou. Přidáme utřený česnek se solí, tymián a rychle opečeme. Přilijeme základ z vína a vývaru, smetanu a necháme zvolna odvařit. Nakonec přidáme listy špenátu a když změknou, přisypeme polovinu na jemno nastrouhaného parmezánu. Nakonec podle chuti osolíme.
- Pak do omáčky vmícháme uvařené těstoviny a krátce prohřejeme. Hotové jídlo podáváme posypané zbylým parmazánem a slaninou opečenou nasucho.