Zamilujte se do slaných koláčů. Se šunkou, špenátem nebo žampiony

  0:01
Teplá večeře nemusí být jen maso s přílohou. Zkuste se inspirovat francouzskou specialitou jménem quiche. Slaný koláč, který nabízí prostor k experimentům, chutná všem, uděláte s ním dojem a zvládne ho i úplný začátečník. Dejte si jen pozor, aby byla náplň dobře propečená a dokonale ztuhla.
Část 1/3
Quiche s brokolicí a zakysanou smetanou

Quiche s brokolicí a zakysanou smetanou

Ingredience na 1 koláčovou formu:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 3-4 lžíce studené vody

Náplň:

  • 1/2 brokolice
  • 200 ml rajčatové passaty
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 g čerstvého kozího sýra
  • 5 vajec
  • špetka muškátového květu
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Pracovní postup:

  1. Z mouky, másla nakrájeného na kostičky, soli a studené vody rukama rychle vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na půl hodiny až hodinu do chladničky.
  2. Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Pak ji scedíme a propláchneme studenou vodou. Dáme stranou.
  3. Těsto vyválíme a vmáčkneme do koláčové formy. Dno propícháme, položíme na něj pečicí papír a zasypeme suchými luštěninami. V předehřáté troubě pečeme asi 15 minut. Pak vyjmeme, odstraníme luštěniny a pečicí papír a ještě asi 5 minut pečeme. Necháme zchladnout.
  4. V míse promícháme zakysanou smetanu, vejce, rozdrobený kozí sýr, muškátový květ, sůl a pepř.
  5. Dno koláče potřeme rajčatovou passatou. Na ni nalijeme vaječnou náplň a poklademe růžičkami brokolice.
  6. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut dozlatova.
Autor:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Malinovo-čokoládové dortíčky

Malinovo-čokoládové dortíčky

Střední

45 min

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Brownies se semínky z granátového jablka

Střední

60 min

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Levandulový dort

Střední

120 min

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu. Taková je Hello Kitty,...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na obchodním domě Máj...