Rýže, špalda a quinoa
Předností těchto obilovin je, že v těle spouštějí produkci hormonu štěstí serotoninu. Proto si je dopřejte jako přílohu k masu nebo zeleninovým pokrmům.
Tip: Rýže neobsahuje lepek, takže ji můžou jíst i lidé s celiakií. Zasytí vás a dodá tělu potřebné výživné látky, aby si navodilo „lepší den“. Připravte si rýži jako přílohu nebo hlavní chod, chutná výborně naslano i nasladko.
Co vás ještě nakopneVýrazné koření Využívejte koření, jako je zázvor, česnek, kurkuma nebo chilli papričky. Můžete ho přidat do polévek, dušených pokrmů i salátů. Probiotika Balzámem pro duši jsou jakákoliv jídla s vyšším podílem probiotik. Do jídelníčku zařaďte třeba kysané zelí, kvašené okurky, kysané mléčné výrobky či fermentované nápoje, jako je kombucha. Antioxidanty Potraviny s velkým obsahem těchto látek zlepšují imunitu a omlazují organismus. Jde zejména o pórek, cibuli, česnek, lilek, hroznové víno. |