Rybí pomazánka s celerem
Ingredience:
- 1/2 malého celeru
- sůl
- šťáva z 1 citronu
- 1 malá cibule
- 300 g šprotů v tomatě
- majonéza podle potřeby
- 1 lžička worcestrové omáčky
- mletý černý pepř
Pracovní postup:
- Celer oloupeme a nahrubo nastrouháme. Dáme ho do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, okyselíme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Celer scedíme, propláchneme studenou vodou a vymačkáme z něj přebytečnou tekutinu.
- Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
- Šproty dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme. Přimícháme celer, cibuli a podle potřeby majonézu.
- Pomazánku dochutíme worcestrovou omáčkou, solí a pepřem. Důkladně ji promícháme a necháme v chladničce odležet. Mažeme ji na čerstvé pečivo.