Rybí polévka s medvědím česnekem
Ingredience:
- 3 filety tresky
- 2 lžíce másla + na opečení houstiček
- 100 ml vývaru (nemusí být)
- 1 malá cuketa
- svazek medvědího česneku
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a čerstvě mletý pepř
Pracovní postup:
- Filety z tresky nakrájíme na větší kousky a v hrnci je lehce orestujeme na másle. Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a vaříme asi 25 minut na mírném plameni. Mezitím omyjeme cuketu a nakrájíme ji na menší kousky. Maso vyjmeme a dáme stranou.
- Do polévky přidáme cuketu a vaříme ještě asi patnáct minut do změknutí. Přidáme nahrubo nasekaný medvědí česnek a rozmixujeme.
- Vrátíme na plotnu, přilijeme smetanu, přidáme kousky masa, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem a podáváme s na kostičky nakrájenými houstičkami opečenými na másle.