Bublanina s rynglemi a blumami
Ingredience:
- 120 g hery
- 200 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- 1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
- 300 g blum
- 200 g rynglí
- moučkový cukr na posypání
- tuk a polohrubá mouka na formu
Pracovní postup:
- Změklou heru utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh a lehce spojíme se žloutkovou pěnou. Pak vmícháme mléko a prosátou mouku s kypřicím a pudinkovým práškem.
- Blumy a ryngle očistíme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Těsto nalijeme do pekáčku vymazaného tukem a vysypaného moukou. Na povrch rozložíme ovoce.
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 45 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku. Před podáváním pocukrujeme a nakrájíme na porce.