Recepty z jablek

Pokračujte v hubnutí: jídelníček na další týden

11. ledna 2010

Aby vám vaše dietní nadšení vydrželo co možná nejdéle, měli byste si kromě počítání kilojoulů a...

Kolik má sníst kancelářská žena a muž, aby opravdu zhubli

Ilustrační snímek
9. ledna 2010

Kolem třicátého roku věku se u lidí, kteří tráví většinu pracovního dne u počítače, projeví...

Granátová jablka snižují riziko rakoviny prsu i prostaty

6. ledna 2010  11:30

Američtí vědci označují granátové jablko jako zázračné ovoce. Onkologové už před čtyřmi roky...

Začíná nový seriál o hubnutí. Jídelníček na celý týden

4. ledna 2010  13:15

Hubnout neznamená hladovět ani rezignovat na dobré jídlo. Připravili jsme pro vás vzorový...

Mišpule, kdoule či špendlíky. Zapomenuté, ale výborné ovoce

4. ledna 2010  11:24

Všichni asi víme, jak chutná papája, liči, mango nebo pomelo. Co ale třeba oskeruše, kdoule nebo...

Štrúdl sedmkrát jinak. Kolikrát ho umíte, tolikrát jste kuchařkou

25. prosince 2009

I když štrúdl pochází z Rakouska, oblíbili jsme si ho tak, že ho považujeme za národní dezert....

Velký zábavný kvíz: jak dobře znáte vánoční tradice?

22. prosince 2009

Podle starého kalendáře připadal první leden na Štěpána, takže současně s narozením Ježíše Krista...

Alergie mě skolila v zimě. Lékaři vymysleli vakcínu jen pro mě

22. prosince 2009

Až do čtyřiceti let jsem byla celkem bez zdravotních potíží, ovšem jednou v zimě jsem najednou...

Vánoční dezerty: jablka s mascarpone nebo tvarohový krém s mákem a čokoládou

20. prosince 2009

Když už máme na Vánoce povolené opasky, proč si po dobrém jídle nedopřát ještě sladkou tečku?

Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka

19. prosince 2009

Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.

Vánoční kapr jinak: se švestkami, houbami a citronem nebo v aspiku

18. prosince 2009

Možná vám přijde klasický štědrovečerní kapr tak trochu nuda. Zkuste své blízké letos překvapit...

Známe nejzdravější jídlo na světě. Uvařte si ho

Ilustrační snímek
16. prosince 2009

Dva roky vymýšlel špičkový kuchař a odborník na výživu nejzdravější jídlo na světě. Až se zrodila...

Nové automaty nabídnou Čechům vajíčka, jablka či kuřecí řízky

15. prosince 2009  14:10

Automaty se začínají stávat jasným prodejním hitem. V červnu se v Česku objevily boxy vydávající...

Fotbalové muffiny a pivní tiramisu. Cukroví, které upečou i chlapi

12. prosince 2009

Pečení vánočního cukroví není zrovna oblíbeným mužským koníčkem. Možná to souvisí s tím, CO mají...

Cukroví pro líné kuchařky: muffiny, hrudky a kuličky na mnoho způsobů

11. prosince 2009

Nepatříte-li mezi zběhlé kuchařinky, a přesto chcete, aby sváteční stůl nezel prázdnotou,...

Je takové teplo, že medvědi v Tatrách neusnuli

7. prosince 2009  16:08

Mírnější zimy posledních let začaly mít vliv i na tradiční zvyky a rituály zvířat. Ačkoli už je...

Cukroví z celé Evropy: řecké kourambiedes či španělské roscos

5. prosince 2009

Ve většině domácností se pečou stále dokola oblíbené druhy cukroví. Proč si letos neudělat aspoň na...

Cep, mapa, jablko a chleba v kapse. Farmáři vyrazili na Prahu

Protest zemědělců v Praze. (2. prosince 2009)
2. prosince 2009

"Měli vybrat lepší čas, je zima," říká v půl jedenácté na Hradčanském náměstí v Praze prokřehlý...

Vánoční cukroví pro všechny, kteří rádi experimentují

20. listopadu 2009

Máte rádi vánočně provoněný byt? Pak pečte s námi. Následující recepty jsou pro cukrářky a cukráře,...

Imunitu posílíte šípkem, proti stresu je rakytník, depresi spláchne meduňka

16. listopadu 2009  13:59

Podzim je ta nejlepší doba k změně životního stylu. V chladných dnech se s úbytkem slunečního...

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Poválečná Juba se stává eldorádem Súdánu, podívejte se

8. listopadu 2009  20:05

"Lidé tu říkají, že Juba je nejdražší město na světě." Tak představuje toto středisko jižního...

Chutné recepty na jídla, která stojí pár korun

7. listopadu 2009

Krupicová kaše nebo škvarky jsou jídla, která stojí pár korun. Přesto patří mezi delikatesy. Mlsat...

Naučíme vás vařit levná, a přitom dobrá jídla

6. listopadu 2009

Kdo chce dobře jíst, musí vařit z kvalitních surovin. Kvalitní ale nemusí být vždycky drahé....

Jak poznají tu pravou a čeho by se vzdali. Velká zpověď mužů

4. listopadu 2009

Jednadvaceti mužům nejrůznějších profesí, mladíkům (27) i zralým pánům (77), jsme položily dvanáct...

Do kompostu klidně házejte shnilá i nakažená jablka, on to ustojí

Spadaná jablka v žádném případě nenechávejte ležet pro stromem
3. listopadu 2009  1:29

Jablka s moniliózou do kompostu nepatří, říkalo se vždycky. Pokud ale máte kompost správně vrstvený...

(Ne)obyčejné ovoce

2. listopadu 2009  18:34

Jablko je nejběžnějším druhem ovoce a provází člověka od počátku historie. Jablko, utržené ze...

Vaříme a pečeme z brambor. S námi budete umět celé menu

30. října 2009

Věděli jste, že brambor můžete postavit celé polední menu. Od polévky přes hlavní jídlo až po...

Deset tipů, díky kterým můžete za rok zhubnout až 10 kilo

Ilustrační snímek
30. října 2009

Pokud zařadíte do svého jídelníčku i jedinou následující radu od nutričních specialistů, "ušetříte"...

Nejlepší recepty ze zvěřiny: jelení hřbet nebo divoká kachna

24. října 2009

Zvěřina nepatří mezi nejlevnější masa, proto se pořád řadí mezi lahůdky, které si dopřáváme spíše...

Čaj jako živá voda. Chrání před rakovinou i stárnutím

23. října 2009

Jediný šálek čaje obsahuje tolik vitaminu C jako tři a půl skleničky pomerančového džusu. Kromě...

Jste zdravý jako řípa, řekli lékaři. Pak se opravili, zakázali mi ovoce a zeleninu

20. října 2009

Od dětství mě trápily problémy se zažíváním a býval jsem často unavený. Lékaři ale prohlásili, že...

Jak si zavařit si ovoce nebo si udělat vlastní marmeládu?

16. října 2009  16:09

Přes léto jsme se dobili vitamíny, tak proč si nějaké neschovat i na zimu? Stačí ovoce zavařit.

Dejte na babské rady!

12. října 2009  16:15

V dětství se smějeme "zaručené" domácí léčbě, kterou na nás aplikují naše babičky, abychom se k ní...

Podzim začíná, hurá na ovoce!

9. října 2009  13:36

Mírné pásmo má proti tropům jednu jistotu. Většina ovoce dozrává vždy ve stejný čas, jednou do...

Bohyně české kuchyně: čokoládové a kávové dezerty

9. října 2009

Jsou symbolem sladkého požitku, ačkoliv ani jedna není sama o sobě sladká. Vyzkoušejte dezerty,...

Poradny