Špaldové linecké cukroví
Ingredience:
- 400 g hladké špaldové mouky + na podsypání
- 200 g másla
- 100 g datlového sirupu
- 1 žloutek
- 90 g domácí husté marmelády
Pracovní postup:
- Špaldovou mouku smícháme s nastrouhaným ztuhlým máslem, přidáme sirup a žloutek. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, zabalíme ho do potravinové folie a uložíme do lednice do druhého dne.
- Na pomoučněném válu vyválíme těsto na placku silnou asi 3 mm a vykrájíme tvořítkem kolečka, plná i s otvorem. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C asi 10 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.
- Marmeládu rozmícháme a pomocí nože nanášíme na linecké kolečko, slepíme s druhým kolečkem a na chladném místě necháme proležet alespoň dva dny.