Bezlepkové včelí úly
Ingredience:
- 100 g bezlepkových piškotů
- 50 g vlašských ořechů
- 50 g ovesného nápoje v prášku
- 40 g rýžového sirupu
- 1 lžíce karobového prášku
Na náplň:
- 2 lžíce ovesného nápoje v prášku
- 1 lžíce karobového prášku
- 2 lžíce vody
Na dokončení:
- bezlepkové piškoty
Pracovní postup:
- Piškoty a ořechy nastrouháme najemno. Promícháme je s ovesným nápojem v prášku a rýžovým sirupem. Vypracujeme pevnou hmotu a rozdělíme ji na dva díly. Do jedné části zapracujeme karobový prášek.
- V míse promícháme sušený ovesný nápoj s karobovým práškem. Pak přilijeme vodu a vymícháme hustou náplň. Pokud je náplň příliš suchá, přidáme více vody.
- Tmavou i světlou hmotu rozdělíme na kousky a vytvarujeme z nich kuličky. Každou obalíme v instantní rýžové mouce a vtlačíme do formičky na včelí úl. Do středu uděláme malý důlek, který vyplníme připravenou náplní. Úl uzavřeme piškotem a vyklepneme ho z formičky.
- Hotové včelí úly necháme ztuhnout v chladu.